Bir kahve içiminde emekli olan ilk esnaf Urla’dan

SGK İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliği (İESOB)’nin Türkiye’de ilk defa...

SGK İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliği (İESOB)’nin Türkiye’de ilk defa uyguladığı "Mektupla Erken Bildirim" projesi hayata geçirildi. Mektupla emekliliği bildirilen ve "bir kahve içiminde" emekli olan ilk esnaf, Urla ilçesinden çıktı.
Projeye göre İESOB’a bağlı odalarla SGK müdürlükleri ortak çalışmalar yaparak, Bağ-Kur statüsündeki sigortalıların ne zaman emekli olacağını tespit ediyor. SGK, tespit edilen oda üyesi sigortalıya emeklilik tarihini, varsa eksiklerini en az 6 ay önceden mektupla bildiriyor. Proje kapsamında emekliliği mektupla bildirilen ilk sigortalı, Urla Motorlu Araçlar ve Şoförleri Odası Üyesi Hüsnü Balaban oldu. Balaban, minibüs işletirken emekliliğe hak kazandığnı, devletten ilk defa borç mektubu dışında bir bildirim aldığını söyledi. Mektuba çok şaşırdığını belirten Balaban, "Açıkçası önce devletten gelen mektubu görünce endişelendim. Birlik ve oda yöneticilerine teşekkür ederim. Babam ve bazı aile büyüklerim, emekli olmak için 6 ay, hattâ 1 yıl beklemişti." dedi.
Söz konusu projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Oda Başkanı Günay Öz ise, "Türkiye’de ilk olarak İzmir’de uygulanıyor. İlk emekli olacak esnafın üyelerimiz arasından çıkması bizim için güzel bir sürpriz oldu." şeklinde konuştu. Urla’da açılan SGK merkezinin ilçe esnaf ve sanatkarına büyük kolaylıklar sağladığına dikkat çeken Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezgin Bilge de İzmir’e gitmek gerekmediği için zaman ve iş kaybı olmadığını vurguladı.
Proje çalışmalarına başladıktan iki hafta sonra sonuçların görüldüğünü belirten SGK Urla Merkez Müdürü Ekrem Gülcemal ise şunları söyledi: "Esnaf, her çalışmamızda bize yardımcı oluyor. Merkezimiz, Urla’nın yanısıra Karaburun ve Güzelbahçe’deki sigortalılara da hizmet veriyor. Tüm işlemlerini burada yapıyoruz, İzmir’e gitmelerine gerek kalmıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz