Bir kamyonet midyeye el koydu

İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, bir kamyonet midyeye el koydu. Vapur İskelesi civarındaki seyyar tezgahlarda satılan midyeler, Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplatıldı.

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürü Adnan Namlı, sağlıksız koşullarda üretilen ve piyasaya sürülen midyelerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, "Çok tehlikeli bir gıda haline gelen midyelerle ilgili çok sayıda şikayet alıyoruz. Bu şikayetlerin adresi özellikle İskele civarında yoğunlaşıyor. Biz de bunun üzerine gerekli kanuni zabıt işlemlerini yerine getirdik. Seyyarların elinde sağlıksız ve yasasız satılan bir kamyonet dolusu midyeye el koyduk ve imha ettik. Karşıyaka Çarşısı artık eskisi gibi değil" dedi.

Reklam
Reklam

Namlı, kaçak sebze ve meyve satışını engellemek için de çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Halkın sık gelip geçtiği yerlerde seyyar arabalarıyla uygunsuz ve kanunsuz sebze meyve satışı yapan seyyar satıcıların gıda maddelerini de topladık. Bu gıda maddelerini tutanakla Çocuk Yuvası'na ve Güçsüzler Evi'ne teslim ettik" dedi.