Bir kültür mirası daha kül oldu

ANKARA (İHA) - Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde balicilerin ısınmak amacıyla yaktığı ateş, 300 yıllık bir binanın yanmasına neden oldu.

Hacı Bayram İsmet Paşa Mahallesi Şehit Kılıç Sokak'ta bulunan 30 Nolu iki katlı binanın alt katında yangın çıktı. Binanı ahşap olması nedeniyle alevler bir anda tüm binayı sardı. Devriye gezen ekipler tarafından farkedilen yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yanan binada kalmakta olan bir balici itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sarhoş olduğu gözlenen balici genç, gazetecilerin binayı kendisinin mi yaktığını sorması üzerine sinirlenerek, taşıkınlık çıkarttı. Polislerin güçlükle sakinleştirdiği balici genç, gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Sit alanı olarak ilan edilen Altındağ'ın İsmet Paşa mahallesi sakinleri, yanan binayla birlikte siyasilere isyan ettiler. Havanın kararmasıyla birlikte can güvenliği olmadığı için sokağa dahi çıkamadıklarını söyleyen Ömer Çağlar isimli vatandaş, yanan binanın en az 300 yıllık olduğunu, itfaiye ekiplerinin söndürmeye çalıştığı binanın hemen yanıbaşında bulunan binanın ise 500 yıllık Ankara'nın bağ evlerinden Toygarzade Paşa'nın evi olduğunu, sit alanı kapsamında olduğu için yıkılmak üzere olan evleri ne güçlendirebildikleri ne de yıkabildiklerini belirtti.

Altındağ Belediyesi'nin ise önlem almak yerine bu binaların bir an evvel yıkılması için Hacıbayram Camii arkasında bulunan kale surlarının dibine su bırakmak suretiyle yıkılmasını sağlamaya çalıştığını iddia eden Çağlar, yetkilileri göreve çağırdı.

Öte yandan, tüm binayı saran alevlerle boğuşan itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucunda yangını söndürdü. Yangında can kaybı olmaması sevindirdi.