Bir lisede kameralı cep telefonu yasağı

KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde bir lisede öğrenim gören öğrencilere okul sınırları içerisinde kameralı cep telefonu bulundurma ve kullanma yasağı geldi.

Beyşehir Lisesi Müdürü Selim Karadağ, kameralı cep telefonları vasıtasıyla uygunsuz fotoğraf ve görüntü çekilerek bunların çoğaltılması ve internet ortamında yayınlanması ve pazarlanması ile ilgili basında zaman zaman yer alan haberlerin artması üzerine, okulda da benzer bir durumla karşılaşmamak için bir dizi önlemler alma yoluna gittiklerini söyledi. Karadağ, "Beyşehir çevresinde bu tür durumlar yaşamadık ama olabileceğini göz önünde bulundurarak bu konuda öğrencilerimize bazı sınırlamalar getirdik. Bu kararlar konusunda önce öğrencilerimize açıklayıcı gerekli bilgiler veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kameralı cep telefonlarını öğretmenler kurulu kararıyla öğrencilerin okul sınırları içerisinde kullanması ve bulundurmasını tamamen yasakladıklarını belirten Karadağ, "Öğrencilerimizin kameralı cep telefonunu okul sınırları içerisinde bulundurması suç teşkil ediyor. Öğretmenler Kurulu kararıyla kameralı olmayan diğer cep telefonlarına da öğrenciler için sınırlamalar getirdik. Öğrencilerimiz okul çevresinde kapalı tutmak şartıyla yanlarında cep telefonu bulundurup, kullanabilecekler. Aksini yapan öğrencilerimize ise bazı yaptırımlar uyguluyoruz. Kartını bloke etmek, cep telefonunu belli bir süre alıkoymak gibi caydırıcı tedbirler aldık" şeklinde konuştu.