İhanet etme olarak bilinen 2-3 olayda, konu açığa çıktıysa aldatan partner itiraf edecekse ne yapmalı? İtiraflar her zaman patlayıcı olur. Ama zararı azaltmanın da yolları var.
Aldatma için
Açıklamalarınızı gerçek bir tutku ile anlatın, suçlayıcı olmadan içinde bulunduğunuz durumu anlatın. Kızgınlık içindeyken itiraf etmeyin. Sakin olun ve uygun bir zamanda açıklayın. Konuşacak önemli şeyleriniz olduğunu söyleyin. Zamanlama çok önemli. Partnerinizin kişisel yapısını, baskı unsurlarını ve kriz durumunu da değerlendirin. Diğer taraftan, bu dönemde profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Partnerinize sevildiğini ve ona hala güvendiğinizi anlatmaya çalışın. Birlikte paylaştığınız iyi zamanları hatırlayın. Söylediği şeyleri onaylayın. Savunucu, suçlayıcı ve baskın olmayın. Konuşmanız saatler bile sürebilir. Diğer kişiyle ayrıntılı olarak konuşmadan vazgeçmeyin.
Aldatılmak için
Bir şeylerden şüpheleniyorsanız, ayrılacağınızı düşünüyorsanız partnerinizle konuşarak yüzleşmelisiniz. Diğer taraftan, söylenmeden anlaşılan bir meselede olabilir. Sakin ve sağlam kalarak, ‘Sanırım bir konun var’ deyin. Yoruma açık sorular sormayın. Kendinize güvenin ancak yargılayıcı olmayın. Açık olun. Acıtan çalı olmayın. Anlamlı mesajlar vermeye çalışmayın, "Bu sensen, bilmek istemiyorum deyin” ya da "Bu şekilde devam edemem, ayrılacağım” deyin. Gözlerine bakarak ihanetle yüzleşin. Etrafınızda konuyu saptıracak şeyler olmamasına dikkat edin. Konuşmadan önce veya sonra içmeyin.
Her İkinizde
Konuyu tüm açıklığıyla söyleyin, ailenizden ya da bir uzmandan konuyla ilgili destek alabilirsiniz. Böyle bir sorunla tekrar karşılaşmamak için eğer ayrıysanız, yardım alıp sorunu çözmeden geri dönmeyin.