Bir Meslek Daha Yok Oluyor

Hayrabolu ilçesinde yorgancılık yapan Nihat Beytekin, el işi yorganlara olan ilginin her geçen gün azaldığını...

Hayrabolu ilçesinde yorgancılık yapan Nihat Beytekin, el işi yorganlara olan ilginin her geçen gün azaldığını belirtti.

Yorgan dikerek emekli olan ancak hayat şartları nedeniyle mesleğini devam ettirmek zorunda kalan Nihat Beytekin, “Artık birçok meslek gibi yorgancılıkta da sektörde hazır, fabrikasyon yorgan imalatına geçildi. El işi yapımı yorganlarımızın maliyetleri yüksek olduğu için, vatandaşlarımız aldıklarını daha ucuza mal etmek için hazır dikim yorganlara yöneliyor” dedi.

Yorgancılığın çok güzel bir meslek olduğunu belirten yorgan ustası Beytekin, diktiği saten işlemeli yorganların daha çok müşterilerinin çeyizleri için aldıklarını ifade etti. Çeyizlik yorgan diktiğini belirten Beytekin, “Birçok genç kızımızın çeyizinde el yapımı yorgan görürsünüz ancak bunlar kullanımlık değil sergilenmek içindir. Bu iş içinde olsa yorganımızı özenle yaparak satmak bizlere keyif veriyor. Yorgancılık ölmez fakat para kazandırmaz” dedi.

Reklam
Reklam

Beytekin, diktiği yorganların tüm tasarım işlemlerinin kendisine ait olduğunu, bin 500’ün üzerinde değişik desen olduğunu ve yaptığı her bir yorganın sanatsal bir eser olduğunu belirtti. Beytekin, çift kişilik saten yorganların adedini 160 TL’ye, normal günlük kullanım yorganın adedini 50- 60 TL’ye diktiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz