Bir Ramazana Daha Buruk Girdiler

KİLİS (AA) - ADEM YILMAZ - Öncüpınar Konteyner Kenti'nde barınan Suriyeliler, bir ramazanı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. 

Öncüpınar Konteyner Kenti'nde barınan Suriyeliler, bir ramazanı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendileri için hazırlanan konteynerlerde hayat süren misafirler, ülkelerinde tesis edilecek barış ve huzur ortamını adeta iple çekiyor. Bundan 4 yıl öncesine kadar yaşamlarını Suriye'nin farklı kentlerinde sürdüren Suriyeliler, savaş nedeniyle kendilerini daha önce hiç görmedikleri ülkelerde buldu. Esed rejiminin saldırılarından kaçan Suriyelilerin bir bölümü dost ülke Türkiye'ye sığındı. Kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlere yerleştirilen misafirler, ülkelerinden uzakta hayat sürüyor. Bütün ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan misafirler, bir ramazanı daha Suriye'den uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Suriyeliler, ülkelerine huzur gelmesi için dua ediyor. Öncüpınar Konteyner Kenti'nde barınan Kevser Hilhanu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce kampa geldiğini, kendilerine sunulan şartların çok güzel olduğunu belirtti. Türkiye'ye uzun süreliğine gelmediklerini ifade eden Hilhanu, şartların kendilerini kampta yaşamaya mecbur bıraktığını söyledi. Bir ramazana daha buruk girdiklerini anlatan Hilhanu, "Savaş hala bitmedi, günlerimiz küçük bir mekanda geçiyor. Eğitimim yarıda kaldı. Ülkeme dönünce tekrar okuyacağım. En büyük hayalim yarım kalan eğitimimi tamamlamak" dedi. Ayşe Muhammed de 2 yıl önce Kilis'e geldiğini, bu süre içinde ailesiyle görüşemediğini hatırlattı. Muhammed, şöyle devam etti: "Türkiye bize bağrını açtı ama burada öksüz gibiyiz. En kısa sürede savaşın bitmesini arzuluyorum. Türk halkının iyiliğini ömrüm boyunca unutamam. Ülkemde yönetiminin değişmesini, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir başkanımızın olmasını istiyorum." Thani Seyyid de ülkesine döneceği günün hayaliyle yaşadığını anlattı. Gurbetteki yaşamın zorluğuna dikkati çeken Seyyid, "Burada hiçbir sorunumuz yok ama ülkemize dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: