'Bir şubat soğuğuyla gelenler, başka bir şubat soğuğuyla dondu'

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat...

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde bütün toplumun hedef alındığını söyledi: "Biz milletin iradesi üzerinde hiçbir irade tanımıyoruz. Demokrasilerde sadece millete hesap verilir. Bir şubat soğuğuyla gelenler, bir başka şubat soğuğuyla donup bin yıl sürecek utanç abidesine döndü.”

28 Şubat 1997 tarihindeki askerî darbenin üzerinden 15 yıl geçtiğini hatırlatan Şeker, “Kim ne derse desin, 28 Şubat bir darbe süreciydi. Belki diğer darbeler gibi silahlı değildi ama silahların gölgesindeydi. 15. yılını geride bıraktığımız yasaklı ve baskıcı sürecin hedefinde sadece o dönemin hükümeti varmış gibi görünse de toplumun bütün kesimlerini hedef aldığı ortaya çıktı. Başörtüsü yasağıyla öğrenci ve öğretmenlerin eğitim ve çalışma hakları ellerinden alınıyor, insanlara suçları olmadığı halde gözaltı operasyonlarıyla baskı uygulanıyordu. Tamamen ülke insanını sindirme operasyonu gerçekleştiriliyordu.” dedi. Darbelerle terbiye edilmek istenen topluma son bir "ayar" operasyonu olarak yapılan 28 Şubat darbesinin eğitimden ekonomiye, küresel emperyalizme bağlılık yemininden başörtüsü yasağına kadar geniş bir alanda hedeflendiğini söyledi. Sekiz yıllık zorunlu eğitim ve katsayı düzenlemeleriyle meslek liselerinin önünün kesildiğine dikkat çeken AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şeker, bunun sonucunda ülkenin ara eleman ihtiyacının uzun yıllar telafi edilemeyecek şekilde arttığını vurguladı.

Reklam
Reklam

'ÇİRKİN SENARYO OYNANDI'

Rece Şeker, şunları kaydetti: “28 Şubat süreci, vesayetçilerin, kendi kültürüne ve inancına dönen halkı sindirerek, yanlarına medya ve STK'ları da alarak istedikleri şekilde yönetme çabalarının neticelenmesi için düzenledikleri çirkin bir senaryodan başka bir şey değildi. Bu süreci hazırlayanlar, kendilerince bin yıl sürecek dayatmayı bu ülkenin gerçek sahibi olan Anadolu insanına dikte etti. 28 Şubat sürecinde üstünlerin hukuku geçerli oldu ve demokrasi dibe vurdu ancak bu millet, muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan'ı başına taç etti. 'Beni yönetenleri ben seçerim' dedi. Aslında bu süreç hiç de kolay sonlanmayacaktır. Bunun örnekleri, her iki kişiden birinin oyunu almış AK Parti'ye karşı açılan kapatma davası ve 27 Nisan e-muhtırasıdır. AK Parti iktidarı, halkından aldığı güçle diklenmeden dik durarak tüm bunlara cevap vermiştir. Çok şükür bu milletin evlatları, 12 Eylül referandumunda 26 maddelik anayasa değişikliğiyle darbeci ve vesayetçi zihniyete gereken dersi vermiştir.”

Reklam
Reklam

Meclis'te görüşülen 4+4+4 olarak toplam 12 yıllık kesintisiz eğitime geçiş teklifine karşı çıkanların da aynı ideolojinin uzantıları olduğunu savunan Şeker, “Sonuç olarak şu bilinmelidir ki Anadolu insanının yürüyüşü engellenemeyecektir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz