Bir 'ucube' Benzetmesi De Memur-sen Genel Başkanından

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği’ne...

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği’ne ucube benzetmesinde bulunarak, “Pazartesi gününden itibaren bu yönetmeliği tanımıyoruz. Bu bir ucube yönetmeliktir” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında, 'Pazartesiden Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği’ni yok sayarak devlet dairelerinde sivil kıyafetle görev yapmaya başlayacaklarını söyledi. Geçen yıl Mart ayında başlattıkları 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası kapsamında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim ettiklerini ifade eden Gündoğdu; “Bu dilekçelerin işleme konulmasını istiyoruz. Bu yönetmeliği yok sayarak evrensel hukun, anayasanın 70 maddesi hükmünün hayat geçmesini isteyerek, isteyenler başörtülü isteyen kravatsız isteyen istediği temiz sivil kıyafetlerle işyerlerine gitmek üzere bu eylemi başlatmış oluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kıyafet sınırlaması ile özellikle kadınların inanç ve çalışma haklarının gasp edildiğini aktaran Gündoğdu millet iradesini önemsediklerini dile getirdi. Seçme ve seçilme hakkı verilen kadınlara ne giyecekleri konusunda tercih hakkının verilmemesi gerektiğini belirten Gündoğdu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu ülkede laikliğin tanımının yapılması lazım. Biz Sütçü İmam Üniversitesi’nden baş örtülü kızları sürgün ettik, Fransa’da üniversiteden mezun olup geldiler. Pazartesi gününden itibaren bu yönetmeliği tanımıyoruz. Çünkü bu yönetmelik kadınlara başı açık olmayı, ayakkabılarının topuk boyunu belirlemeyi,erkeklerin bıyıklarını üstten almamalarına, ense traşına dikkat etmelerine neredeyse ayakkabı numarasını bile dayatan ucube bir yönetmeliktir.”

‘KEYFİYETLERİN ANAYASADAN ÇIKARILMASI LAZIM’

Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilere seslenen Ahmet Gündoğdu keyfiyetlerin anayasadan çıkarılması gerektiğini açıklayarak; “ Devletin milletle barışmasını engelleyen anayasamızda yasalarımızda mevzuat engellerimiz var. Keyfiyetlerin anayasadan çıkarılması lazım. Bu millet kategorize edilerek, ötekileştirilmiştir. ‘Benim vatanım diyen herkesin benim anayasam’ diyebileceği bir anayasa yapılmasını öneriyoruz. Mecliste grubu bulanan siyasi partilere çağrım, hepiniz yeni anayasa vaadinde bulundunuz anayasanın engel olduğu mevzuat yasa ve yönetmelikler de çıkarılmalıdır” diye kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: