"Bir Usta, Bin Usta Projesi"

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Bir Usta, Bin Usta Projesi" kapsamında açılan tahta baskı yazma kursuna katılan kursiyerlerce oluşturulan sergiyi gezdi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Bir Usta, Bin Usta Projesi" kapsamında açılan tahta baskı yazma kursuna katılan kursiyerlerce oluşturulan sergiyi gezdi.

Proje kapsamında açılan tahta baskı yazma kursuna katılan kursiyerler, yaptıkları eserleri, Yağıbasan Medresesi'nde sergiledi. Sergiyi gezen Vali Taşkesen, tahta baskılarla üzerine desen yapılan giysilerin, koleksiyon yapılarak moda dünyasına kazandırılması gerektiğini söyledi.

Taşkesen, serginin ardından, tarihi Sulusokak'ta bulunan, yörede "Sık Dişini Helası" olarak bilinen, Osmanlı dönemine ait, 15. yüzyıldan kalma yapıyı gezdi.

Reklam
Reklam

Kullanılmayan yapı hakkında bilgi alan Taşkesen, yapıyı belediyeden devralarak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Taşkesen, "Sık Dişini Helası'nı turizme ve ziyarete kazandıracağız. Aslında güzel, beklediğimden de daha iyi bir yapıda buldum. Orijinalliği de belli. O dönemde Avrupa'da bildiğim kadarıyla saraylarda bile bu tür ihtiyaçları giderecek yerler yoktu. Bu mekan ecdadımızın geldiği medeniyet seviyesini gösteriyor. Biz de ecdadımıza layık olmak için burayı ihya edeceğiz" ifadelerini kulladı.

-Yapının bekçisi ve mahalle sakini tartıştı-

Taşkesen'in incelemeleri sırasında, yapının bekçisi Halil Çengeloğlu ve Sulusokak sakini Ahmet İlter arasında tartışma çıktı. Çengeloğlu, deponun Osmanlı döneminde tuvalet, İlter ise mescit olarak kullandığını iddia etti. Birbirlerinin üzerine yürüyen Çengeloğlu ve İlter'i, Emniyet Müdürü Osman Balcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı sakinleştirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ve daire müdürleri de ziyaretlerde hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: