"Bir Yaz Gecesi Rüyası" Balesi Antalyalı Sanatseverlerle Buluştu

Antalya Devlet Opera ve Balesi, William Shakespeare'in ünlü eseri "Bir Yaz Gecesi Rüyası" balesini Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, William Shakespeare'in ünlü eseri "Bir Yaz Gecesi Rüyası" balesini Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen eserin ana temasını aşk ve evlilik oluşturuyor.

Olayların Yunanistan'ın erken dönemlerinde bir düğün çevresinde geçtiği eser, renkli, gösterişli, çarpıcı kostüm, dekorlar ve danslarıyla izleyiciye görsel bir şölen sundu.

Eserin müzikleri Felix Mehdelshon'a, proje ve koreografisi Mehmet Balkan'a, librettosu ise Şefik Kahramankaptan'a ait. Antalya Devlet Opera ve Balesi dansçılarının performansıyla sahnelenen baleyi, Lale Balkan sahneye koydu. Orkestrayı şef Nicolae Dohotaru'nun yönettiği eserde koro şefliğini Caner Ruhselman, koro şef yardımcılığını ise Mahir Seyrek yapıyor. Eserde müzik düzenlemeleri Andrej Barlog'a, dekor Tayfun Çebi'ye, kostüm Sevda Aksaoğlu'na, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Reklam
Reklam

Sahnelendiği gösteri merkezlerinde büyük beğeniyle izlenen eserde, dansçıların yanı sıra koro sanatçıları ve solist sanatçılar da sahne alıyor.

Sezonun son gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muhabir: Şamil Kahveci-Yusuf Karadağ/Hüseyin Kanber

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: