'Bir Yazarın Okula Gelmesinin Ne Demek Olduğuyu Iyi Bilirim, Dersler Kaynar'

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 'Yazarlar Okulda Projesi' için düzenlenen programda yaptığı konuşmada...

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 'Yazarlar Okulda Projesi' için düzenlenen programda yaptığı konuşmada esprili bir üslup kullanarak " Ben bir yazarın okula gelmesinin ne demek olduğunu iyi bilirim. Bunu yaşadım çünkü. Bunları Milli Eğitim Bakanı'nın söylememesi lazım. Yazarların okula gelmesinden çok mutlu oluyoruz; çünkü o saatlerde dersler kaynıyor. Sınavda çıkmayacak şeyler konuşuluyor. Onun için sizi daha büyük bir keyif ile dinliyoruz. Lütfen daha sık gelin. Eskişehir'e de daha sık gelin." dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yazarlar Okulda” projesi programı çok sayıda yazarın katılımıyla Eskişehir'de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, okulları gezen yazarlara teşekkür etti. "Bir yazarın bir okula gelmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum." diyen Avcı, şöyle devam etti: "Benim okuduğum okula gelen ilk yazarlar rahmetli Asım Aksoy, Emin Özdemir, Adnan Bilyazar, Hikmet Dizdaroğlu idi. Bunlar Türk Dil Kurumu ekibi olarak gelmişlerdi. Bizde Türk Dil Kurumu'nun başını çektiği Öztürkçe Hareketi'nin muhalifleri olarak 'toplantıyı bir yerinden nasıl sabote ederiz' diye düşünür ve o niyetle bu toplantıya giderdik. Adamları çok sevdik. Ama yine düşüncelerimiz değişmedi. Bu Öztürkçecilik uydurma cereyanıyla nasıl mücadele etmemiz gerektiği konusunda tekrar düşünmemiz gerektiğini hissettik. O akşam bir toplantı yaparak onlara nasıl cevap vermemiz gerektiğine yönelik düşüncelerimizi ortaya koyduk."

Reklam
Reklam

Yazarların bu anlattıkları karşısında kendisini yanlış anlamamasını isteyen Bakan Avcı, "Yazarlar lütfen yanlış anlamayın. Okullarımıza gelmenizden çok mutlu oluyoruz. Bir Milli Eğitim Bakanın bunu pek söylememesi lazım ama yazarların okula gelmesinden ayrıca şöyle mutlu oluyoruz; o saatlerde dersler kaynıyor, sınavda çıkmayacak şeyler konuşuluyor. Onun için sizi daha büyük bir keyif ile dinliyoruz. Lütfen daha sık gelin. Eskişehir'e de daha sık gelin. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğuna hala kendisi inanamıyor. Eskişehirlileri inandırmamıza yardımcı olun lütfen." diye konuştu.

Konuşmasında öğretmenlere de iltifatlar bulunan Avcı, bir öğretmenin çok şeyi değiştirebileceğini vurguladı. Avcı, "Bir öğretmen çok şey değiştirebilir, çok şeyler yapabilir. Öğretmenlerimiz zaten çok şeyi değiştiriyorlar. Daha da değiştirecekler. Sizde onlara yardımcı oluyorsunuz. Doğal olan bu dünyanın mümkün olan tek dünya olmadığını siz onlara, bize, öğrencilerimize gösteriyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Programa, yazarlar Fatih Erdoğan, Mevlana İdris, Sadık Yalsızuçanlar, Haydar Ergülen, Melike Günyüz, Mustafa Çelik, Ayşe Sarısayın, Yusuf Çopur, Mesut Doğan, Ural Kahraman, Ejder Okumuş, H. İbrahim Sarıkaya, Yalvaç Ural ve Müge İplikçi, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Programa katılan yazarlara Bakan Avcı tarafından Eskişehir'i anlatan çeşitli tablolar ve hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: