Bir yıl önce boksa başlayan iki genç Türkiye derecesi aldı

Balıkesir İl Emniyet Müdürülüğü tarafından 2010 yılında uygulanan "Yetenek Sizden, Destek Bizden Projesi" meyvelerini vermeye...

Balıkesir İl Emniyet Müdürülüğü tarafından 2010 yılında uygulanan "Yetenek Sizden, Destek Bizden Projesi" meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında Polis Gücü Spor Kulübü Boks Takımı sporcusu Ümmühan Bulut, 46 kiloda Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda birinci, Aslıhan Utku ise 75 kiloda üçüncü oldu. Vali Yılmaz Arslan, şampiyon sporcuları kabul ederek eldiven ve altınla ödüllendirdi. Ödül törenine İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, antrenör Resul Çiftçi ve sporcular katıldı. Başarılarından dolayı iki sporcuyu kutlayan Vali Arslan eldiven, spor malzemesi ve altın, antrenör Çiftçi'ye ise başarı belgesi verdi.
Balıkesir Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Bulut, geçen yıl Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen şampiyonaya ilk defa katıldığını ve ikincilik elde ettiğini söyledi. Bu yıl 3-9 Ocak arasında Kayseri'de düzenlenen Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda ise birinci olduğu belirten Bulut, Türkiye Boks Millî Takımı'na çağrılarak Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandığını kaydetti. Balıkesir Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Aslıhan Utku ise polis memuru babasının tavsiyesiyle geçen yıl boksa başladığını ve Türkiye üçüncüsü olduğu söyledi. Hedefininse Avrupa şampiyonası olduğunu vurguladı.
Proje kapsamında, yetenekli olduğu belirlenen bütün branşlardan 118 çocuğa sporcu lisansı çıkarılarak, Balıkesir Polis Gücü Spor Kulübü bünyesine alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz