Bir Zamanlar Dağda Çürüyen Defne Ağacı Köylünün Geçim Kaynağı Oldu

Mersin’in Silifke ilçesinde ormanlık alanlarda doğal olarak yetişen defne ağacının tohumlarından elde edilen defne yağı...

Mersin’in Silifke ilçesinde ormanlık alanlarda doğal olarak yetişen defne ağacının tohumlarından elde edilen defne yağı köylünün geçim kaynağı oldu.

Defnenin tohumlarını toplayıp kaynattıktan sonra çıkan yağını sabun yaparak kilosunu 40 TL’ye satan Çaltıbozkur köyünden Durasan Taşkaya, sabunun tamamen organik olduğunu söyledi.

Bu yıl 300 kilo sabun yaptıklarını belirten Taşkaya, kışın ekonomik sıkıntı yaşayan köylüler için defne sabununun önemli bir gelir kaynağı olduğunu kaydetti. Defne sabununun, bir çok faydasının olduğunu aktaran Taşkaya, sabunu öncelikle bir sağlık ürünü olarak gördüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Emine Taşkaya ise çok yorucu ve titizlik gerektiren bir çalışmanın ardından sabunu elde ettiklerini belirterek, “Fiyatını yüksek bulanlar oluyor ama gerçekten çok zahmetli bir iş. Özellikle kadınların cilt temizliğinde ve banyosunda bu sabunu kullanmaların tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

73 yaşındaki Gündüz Taşkaya da eskiden defne tohumlarının yağını çıkarmayı bilmediklerini, son yıllarda defne yaprağından sabun yaparak ekonomilerine katkı sağladığını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: