Bira Festivali'nin açılışını Genel Sekreter Aktekin yaptı

Antalya'da geçtiğimiz yıllarda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bira Festivali (Oktoberfest) bu yıl 3’nü kez düzenleniyor....

Antalya'da geçtiğimiz yıllarda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bira Festivali (Oktoberfest) bu yıl 3’nü kez düzenleniyor. Tepkiler üzerine açılışa CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın katılmazken yerine Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin katıldı. Bira festivalinin büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakarak sembolik açma işlemini Aktekin gerçekleştirdi.
Bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilen bira festivali 23-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit yanında bulunan boşluk alanda gerçekleştiriliyor. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la birlikte gelenek haline getirilen festival, bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Festivali protesto eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti bugün belediye önüne siyah çelenk koymuştu. Bugün gündüz saatlerinde gelen tepkiler nedeniyle festivale katılmayacağını açıklayan Mustafa Akaydın’ın yerine ise Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin açılışa geldi. Aktekin, kısa bir açılış konuşmasının ardından büyük bir ahşap bira fıçısı üzerinde buluna çeşmeye tahta balyozla vurarak festivalin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra festivalin de sembolik haline gelen dansçı kızlarla birlikte Aktekin, organizasyonun yapıldığı alanı gezdi.

Reklam
Reklam

"ÜCRETSİZ BİRA DAĞITMA SÖZ KONUSU DEĞİL, PARASI ÖDENİP İÇİLİYOR"
Festival öncesi gazetecilere açıklama yapan Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin, Oktorberfest’in Almanya’da uzun yıllardan bu yana kutlanan bir festival olduğunu söyledi. Oktoberfest’in bir eğlence olmasının yanı sıra ekonomik olay da olduğunu hatırlatan Aktekin, “Yapıldığı ülkelerde şehir ekonomisine katkıda bulunan bir organizasyondur. Antalya'da da yabancı turistlerin özelliklede Almanların yoğun olarak ilgi gösterdiği turizm şehir olduğu için yeni bir ekonomi oluşturmak için gerçekleştiriliyor. 18 yaşından büyük insanların katılımına izin veriliyor.” dedi.
Festivalde ücretsiz alkol dağıtımı gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Aktekin, herkesin parasını verip birasını içtiğini aktardı. Festivale katılımın her yıl arttığını hatırlatan Aktekin, “Bu yıl 60 bin civarında katılımcının gelmesi bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın giderek yükselmesi söz konusudur. Buda kent için önemli bir etkinlik olacaktır. Herkesin keyifli bir şekilde eğlenmesini temenni ediyorum. Ölçüyü kaçırmadan.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

0-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARDA BİRA FESTİVALİNE ALINDI
Bu yıl festivale girişlere 18 yaş sınırlaması getirilirken, artan terör olayları nedeniyle de sıkı güvenlik önlemi alındı. Festivale katılan vatandaşlar 0-6 yaş arasındaki çocukları da bira festivali alanına alması da dikkat çekti. Biranın su gibi tüketildiği Oktoberfest’te fiyatlandırma da 6 ila 10 lira arasında değişiyor. Festivale giriş ücretinin ise 10 lira olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz