Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak ne demek? Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak ne demektir? Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak, TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler genellikle ortaya çıktığı dönemin popüler inanışlarını ve bilgilerini içeren ifadelerdir. Birleşik fiiller ise belirli kelimelerle birlikte kullanılarak yeni bir anlam sunarlar. Bu fiiller tıpkı atasözleri ve deyimler gibi bazı şeyleri ifade etmeyi kolaylaştırırlar. Bu sözlerden biri olan Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak, TDK sözlükte ne anlama gelir? Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak ne demek?

Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak Ne Demek? Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak TDK sözlük anlamı nedir?

  • Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. halk ağzında uzun süredir hiçbir ilerleme veya değişim gösterememek

    Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Tek suçu, kendini yeni devre uyduramayışı, bıraktığım yerde otluyormuş, ne bileyim." - Emine Işınsu

Bıraktığı (veya bağladığı) yerde (veya çayırda) otlamak ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

bırak ki
Anahtar Kelimeler: