Biraz geç kalınmadı mı?

Halkalı'da hain saldırının yapıldığı yolun kenarındaki insan boyundaki otlar sonunda kesildi. Oysa Jandarma İl Komutanlığı saldırıdan 20 gün önce belediyeden otların kesilmesi için talepte bulunmuştu.

İstanbul Halkalı'da 22 Haziran'da 5 askerin şehit olduğu bir asker kızının da hayatını kaybettiği hain saldırının yapıldığı yerde güvenliği artırmak amacıyla çalışmalara başlandı. Bombanın yerleştirildiği neredeyse insan boyuna gelen otlar kesilerek bölge ışıklandırıldı ve MOBESE kameralarının yerleştirilmesi için emniyet çalışma başlattı. Oysa İStanbul Jandarma İl Komutanlığı saldırıdan 20 gün önce çevredeki güvenliğin sağlanması amacıyla emniyet ve belediyeye bir yazı yazmıştı. Belediyeden çevredeki otların kesilmesi, yolun aydınlatmasının yenilenmesini ve asfalt çalışmasının yapılmasını isteyen jandarma komutanlığı emniyetten de MOBESE talebini yenilemişti.

Reklam
Reklam

Bu istekler, Buse Sarıdağ ve 5 askerin şehit olmasının ardından hızla yerine getirilmeye başlandı.

Lojman yönetimindeydi

Patlamada şehit olanlardan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak, Halkalı’daki askeri lojmanların yönetiminde görevliydi. 21 Haziran’ı 22 Haziran’a bağlayan gece 02.00’ye kadar, yönetimdeki arkadaşlarıyla, lojmandaki sorunları konuştu. Askerlerin nöbet beklediği lojman girişindeki aydınlatmanın yetersizliğine dikkat çekti. Bir arkadaşının, “Yarın sen göreve gideceksin. Artık eve git. Biz hallederiz geri kalan işleri” demesi üzerine evine gitti. Hain saldırı ise tam da bu gecenin sabahında gerçekleşecekti. Yol kenarında, büyümüş otların, çalıların arasına koyulan bomba, uzaktan kumandayla patlatıldı. Otlar kesildiği için artık kimsenin, otların ve çalıların içinde kamufle olma, bir şey gizleme şansı yok. Yol kenarlarındaki çalışmayan elektrik direklerindeki arızalar da onarıldı. Askeri servis araçlarının yola çıktığı sırada yavaşlamasına yol açan bozuk yola ise asfalt döküldü. Mehmet Boşnak’ın lojman girişinde nöbetçilerin bulunduğu bölgede yapılmasını istediği ışıklandırma yapıldı. Lojman çevresindeki demir parmaklıklar ve araç giriş çıkışında kullanılmak üzere tuzaklı yolun yapımı sürüyor.

Reklam
Reklam