Biraz zaman

Avustralyalı yıldız idmanlardaki performansını Lokomotif Sofya maçında sahaya yansıtamadı ama kalitesi ve çalışkanlığı ile Cim Bom'a büyük fayda sağlayacağını gösterdi.

Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, 9 gün önce takıma katıldı. Sarı-Kırmızılı forma ile ilk maçına Almanya'ya geldikten 7 gün sonra çıkan Kewell, Lokomotif Sofya karşısında 45 dakika forma giydi. Kewell, vasat bir perfomans ortaya koyarken, takım arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşamadı. Antrenmanlardaki performansını sahaya yansıtamayan Avustralyalı yıldızın kaliteli bir oyuncu olduğu su götürmez bir gerçek. Kampa kendi fizyoterapisti ile gelen Kewell, son derece profesyonel. Antrenmanlarda çok çalışan Kewell, hırsı ile de göze batıyor. Özellikle, top sürerken kaleyi gördüğü anda vurduğu sert şutlar, çok etkili. Arkadaşları ile hemen kaynaşan Kewell, son derece mütevazı. Arkadaşlarının ‘Harry' diye çağırdığı yıldız, sakatlık sorunu yaşamazsa Galatasaray'a büyük katkı sağlayacaktır. Tek sıkıntı, Arda ile aynı pozisyonda oynaması.
Teknik Direktör Skibbe, Sofya maçında Kewell'ı sol kanatta oynattı. Aynı pozisyonda oynayan Arda ise sağda. Arda'yı zaman zaman Kalli, Milli Takım da ise Fatih Terim sağda oynatmıştı. Genç yıldız ise sağ kanatta beklenen performansı sergileyememişti. Skibbe de aynı şeyi deniyor. Galatasaray Kewell'ı kazanmak isterken, Arda'nın performansını düşürebilir. Galatasaray Kewell için bonservis bedeli ödemedi. Yıllarca Premier Lig'de oynayan Avustralyalı yıldız, son yıllarda sakatlık sorunları ile gözden düştü. Kaliteli bir oyuncu olduğu, topa her temasında belli oluyor. Sadece 9 gündür takımla birlikte antreman yapan bir futbolcuyu, fazla eleştirmemek gerek. Avustralyalı'nın gerçek performansı Galatasaray'ın 31 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında yapacağı 2. Almanya kampında ortaya çıkacaktır. Kariyerinde yeni bir sayfa açan Harry Kewell'ın Galatasaray da, Leeds United'da hafızalara kazınan harika performansına yaklaşacaktır. Sadece zamana ihtiyacı var...

Reklam
Reklam