Birbirinden İlginç Süper Güçleri Olan 10 Hayvan

Su semenderi

Bir kedi yavrusundan daha sevimli görüntüsü olan semenderin inanılmaz özellikleri var. Kopan kuyruk, bacak gibi uzuvlarını, hatta kalbini bile haftalar içerisinde yenileyebiliyor. Göz kapaklarının olmayışı da ilginç özellikleri arasında.

Son yıllarda evde akvaryum içinde besleyenlerin sayısı oldukça fazla ama bakımı oldukça zor olduğu için ya kısa sürede hayatını kaybediyor yada gerisin geriye alındığı yere geri götürülüyor.

Ornitorenk

Oldukça garip bir görünüme sahip bu gagalı memelinin 'gagası' tam 40.000 elektriksel algılayıcı reseptör bulundurmakta. Bu reseptörler ile yön bulma ve avlanma gibi faaliyetlerini yerine getirmektedir. Ayrıca erkek cinslerinde bulunan zehirli iğnesi ''öldürmez ama süründürür'' cinsten bir ağrı yapmaktadır.

Reklam
Reklam

Bok böceği

5mm'den 15cm'e kadar olan bok böcekleri boyları ve kendi dışkılarından oluşturdukları, kendi ağırlıklarının tam 1141 katına kadar olan yükleri taşıyabilen dünyanın en güçlü canlılarıdır. 6 bacakları, kanatları ve antenleri olan, boyutlarına göre inanılmaz ağırlıklar kaldırabilen bu böcekler ayrıca yaptıkları bu topları saatte tam 200 metre ileriye taşıyabilirler.

Yaptıkları dışkı toplarının büyüklüğü ise karşı cinsi etkileyen an faktörlerden biridir.

Gekko

Ilıman iklimlerde görülen bu sevimli kertenkele türünün özelliği aklımıza örümcek adamı getirebilir. Boyları maksimum 15 cm olan bu sürüngenlerin süper güçleri ise pürüzsüz, dümdüz bir cam duvarı yerde koşar gibi geçebilmelerini sağlayan süngerimsi ayak tabanlarıdır. Adeta birer vantuz işlevi gören bu tabanlar sayesinde zorlanmadan, oldukça rahat bir şekilde istedikleri yerlerde yol alırlar.

Mantis karidesi

Bir çeşit karides olan bu böceğin saldırı yeteneği ise inanılmaz sert darbeleridir. Saatte 80 km'nin üstünde bir hızla avlarına salladıkları sivri pençeleri ile avlarını saliseler içinde öldürürler. Bu saldırılar ile normal kalınlıktaki bir akvaryum camını çok kolay biçimde kırabildikleri için özel akvaryumlarda beslenirler.

Reklam
Reklam

Elektrikli yılan balığı

Bu balık|yılan kırması canlı vücudunda bulunan 5000 civarı elektroplax sayesinde 500 watt'tan daha fazla elektrik üretir ve bunu hem saldırılarında hem de savunmalarında kullanabilir. Ayrıca bu elektriksel yeteneğini yön tayin etmede de kullanırlar. İnsanlar için ölümcül olabilecek bu yetenek küçük canlıları rahat bir şekilde öldürebilir.

Mimik ahtapotu

Görüntüsü ile insanda gerçekten hayranlık hissi uyandıran ahtapot familyasının buy üyesini süper gücü gerçekten şapka çıkarılacak bir ''şekil değiştirme'' yeteneğidir. Bu yüzden adı kimi yerlerde ''taklitçi ahtapot'' diye de geçer. Taklit edebildiği canlılar arasında deniz yılanı, pisi balığı, vatoz, aslan balığı ve daha bir çok deniz canlısı bulunmaktadır.

Bombardıman böceği

Bu garip görünüşlü, renkli böceğin süper gücü ise gerçek anlamda bir ''silaha'' sahip olmasıdır. Bombardıman böceği tehdit altında olduğu zaman silah sesine benzer bir patlama ile vücudunda oluşturduğu kimyasal tepkime sonucu çok sıcak bir sıvı meydana getirir ve bunu bir tabanca gibi tehdidin kaynağına doğru fırlatır.

Reklam
Reklam