Birecik Müftülüğü Kitap Okuma Kampanyası Başlattı

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Müftülüğü'ne bağlı kasaba, köy ve mezra camilerinin tümünde oluşturulan kitaplıklardan yeterince istifade...

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Müftülüğü'ne bağlı kasaba, köy ve mezra camilerinin tümünde oluşturulan kitaplıklardan yeterince istifade edilmesi için 'Al Götür, Oku Getir, Biz Okuyoruz' kampanyası başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, kitaplık oluşturulması gayesiyle Müftülük bünyesinde görevli olan bütün din görevlilerinin kampanyaya iştirak ettiğini ifade etti. Kampanyanın amacının her camide oluşturulan kitaplıklardan daha fazla istifade edilmesi olduğunu vurgulayan Solmaz, "Kitaplık oluşturulurken de camilerde vatandaşların ve din görevlilerinin faydalanabileceği bir kitaplık oluşturulması hedeflenmiştir. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez 'Okuma alışkanlığının yaygınlaşması konusunda camilerin ve din görevlilerin etkin rol alması gerektiğini, camilerin sadece namaz kılınan mekânlar olmadığını, sosyal ve kültürel mekânlar haline gelmesi gerektiğini' her vesileyle dile getirmiştir. Biz de Birecik İlçe Müftülüğü olarak Başkanımızın bu sözlerinden ilham alarak 'Al Götür, Oku Getir, Biz Okuyoruz' sloganıyla okuma saatlerine ve neticesinde kitap okumaya daha fazla zaman vermemiz gerektiğini, medeniyetin ve ilerlemenin ancak bu yolla olabileceğinin şuurunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Solmaz, bu hizmetin ve kampanyanın ilçedeki bütün camilere ve vatandaşlara hayırlı olmasını, vatandaşlarca kitaplardan istifade edilmesini temenni etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz