Birecik Müftülüğü Vanlı depremzede aileleri sevindirdi

Şanlıurfa İl Afet Müdürlüğü ve Birecik Kaymakamlığı koordinesiyle Birecik YİBO lojmanlarına yerleştirilen 9 Vanlı depremzede...

Şanlıurfa İl Afet Müdürlüğü ve Birecik Kaymakamlığı koordinesiyle Birecik YİBO lojmanlarına yerleştirilen 9 Vanlı depremzede aileye Birecik İlçe Müftülüğü yardım elini uzattı. Belirlenen ihtiyaçlar en kısa sürede temin edilip YİBO konferans salonunda düzenlenen bir törenle depremzedelere teslim edildi.
Teslim törenine Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, Birecik Müftüsü Mekki Solmaz, YİBO Müdürü Hakkı Kaya, Müftülük personeli ve depremzede aileler katıldı. Depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, ailelerden sabırlı olmalarını istedi. En büyük muhacirin Hz. Muhammed (SAV) olduğunu, bu bağlamda sabırla her türlü sıkıntıyı bertaraf edebileceklerini ifade eden Solmaz, yaşananların bir imtihan olduğunu, sıkıntıları sabırla, devlet ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde atlatabileceklerini söyledi. Solmaz, Birecik Müftülüğü olarak her aileye birer ütü, birer elektrik süpürgesi, dörder halı, ikişer yatak ve yorgan, dörder yastık, öğrencilerin tüm okul kıyafetleri ve kırtasiye ihtiyaçları, ev eşyaları, kuru gıda ve elbiseleri ile her aileye 500 TL verdiklerini aktardı. Bu yardımların bir kereye mahsus olmadığını kaydeden Müftü Mekki Solmaz, ihtiyaç oldukça yardıma hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan ise devlet olarak her zaman depremzedelerin yanında olacaklarını söyledi. Erdoğan, şunları ifade etti: "İŞKUR aracılığıyla tüm ailelerden işe alınmalar oldu. Sabırla ve metanetle tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Devlete güvenmeliyiz. Devlet kurumları el birliğiyle depremzedelere yardımcı oldu. Birecik İlçe Müftülüğü ile Birecikli vatandaşların işbirliği ile toplanan bu yardımlar takdire şayan bir hareket. Bu güzel yardım faaliyeti için başta ilçe müftüsü ve ekibine teşekkür ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz