Birgi Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 96 Öğrenci İle Eğitime Başlayacak

Ödemiş'e bağlı Birgi beldesinde arsa temini ve katkıları, hayırsever işadamı ve emekli öğretmen Fazlı Alpay’ın...

Ödemiş'e bağlı Birgi beldesinde arsa temini ve katkıları, hayırsever işadamı ve emekli öğretmen Fazlı Alpay’ın desteği ile yaptırılan ve geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanan Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, bu yıl 4 branşta öğrenci alacak.

İnşaatı geçen eğitim yılında biten okul SBS öğrenci yerleştirme takvimine göre eğitim ve öğretime başlayacak. Düz bölümü olmayan okulda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından projelendirilen Fatih Projesi kapsamında sınıflarda tablet bilgisayar ve akıllı tahta uygulaması yapılacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Arif Bilgi, “Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisemiz bu sene 96 öğrenci kabul edecek. 4 bölüm açılacak. Her bölümde 24 öğrenci öğrenim görecek. Hemşirelik, acil tıp teknisyeni, tıbbi laboratuar teknisyeni, tıbbi sekreterlik bölümleri açılacak. Okulumuz Ödemiş’teki diğer liseler gibi 2012 yılında Fatih Projesi kapsamında eğitim verecek okullar arasına dâhil edildi. Sınıflarımızda akıllı tahta kurma çalışmaları devam ediyor. Fatih projesinde hem öğretmen, hem de öğrencilere tablet bilgisayar verilecek. Ön kayıtla okulumuza kesinlikle öğrenci alınmayacak. Tamamen SBS 8. sınıf 2012 OYP puanlarına göre öğrenci alacağız. Okulumuza kayıt olmayı düşünen 8. sınıf öğrencilerinin istedikleri bölümün kodlarını e-okul sisteminden tercih yapmaları gerekiyor. Şu an okulumuz teknik donanım olarak eğitim ve öğretime hazır. Öğretmen kadrosuna da önümüzdeki dönem atama olacak. Yeni okullarda öğretmen ihtiyaçları karşılanıyor. 11 öğretmen normumuz var. 3 tanesi meslek dersleri, diğer 8 tanesi de kültür dersleri öğretmenlerinden oluşacak. Okulumuzda çalışmayı düşünen öğretmenleri ve eğitim görmek isteyen öğrencilerimizi bir an önce okulumuzda görmek istiyoruz. Okulumuzun barınma ihtiyaçları da özel yurt veya ev tutarak karşılanabilecek. Okulumuza öğrenci servisi konulması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Reklam
Reklam

Bilgi, sözlerini sonunda okulun yapımında emeği geçen Birgi Belediyesi'ne, Cumhur Şener’e ve emekli öğretmen Fazlı Alpay beye teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: