Birgüvi, Ak Parti'nin Kendi Kürt Partisini Kurduğunu İddia Etti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, Kürdistan Sosyalist Partisi eski lideri Kemal Burkay'ın...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, Kürdistan Sosyalist Partisi eski lideri Kemal Burkay'ın AK Parti tarafından özel getirildiğini ileri sürdü.

Birgüvi, AK Parti’nin Kemal Burkay’ı koruması altına aldığını ve Hak ve Özgürlükler Partisi’ne (HAK-PAR) Genel Başkan yapmak istediğini ileri sürdü. Birgüvi, "AK Parti Kemal Burkay’ı HAK-PAR’a Genel Başkan yapıp, kendisine ‘stepne’ Kürt partisi olarak kullanacaktır. Başbakan’ın birden bire BDP’lilerin dokunulmazlıkları konusunda aslan kesilmesi bundandır. AK Patri kendi yargısını, kendi emniyet teşkilatını, kendi MİT’ini ve kendi Alevi grubunu oluşturduğu gibi şimdi de kendi Kürt partisini oluşturmak istiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Burkay’ın 30 yıl aradan sonra yurt dışından AK Parti tarafından özel olarak getirildiğini vurgulayan Birgüvi, şöyle konuştu: "O zat Türkiye’ye ayak bastığı sırada rahatsız olmasın diye Atatürk Büstü’nün üzeri bez ile kapattırıldı.Bölücü başı Apo’nun eski kankası Kürdistan Sosyalist Partisi kurucu başkanı Kemal Burkay’ın, Kasım 2012’de Hak ve Özgürlükler Partisi’nin genel kongresinde Genel Başkan seçilecek. Türk milletinin değerli halk ozanı Neşet Ertaş ile özel web sitesinde Kürdistan haritasını eksik etmeyen Şivan Perver’i aynı kefeye koyan AK Parti iktidarı, şimdi de aynı zihniyet ile kendisine göre sözde Kürt Partisi oluşturma planını işleve sokmuştur.”

"AK Parti, aklı sıra kendi Kürt partisini oluşturarak yerel ve genel seçimlerde oyları parçalattırıp, kendi hanesine yazdırmayı planlamaktadır" diyerek sözlerini sürdüren Birgüvi, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Netice ne olursa olsun, AK Parti yeni bir Kürdistan emeline yine kapılarını açmıştır. Kürt kardeşlerimiz üzerine oynan bu oyunun adı ırkçılık ve faşistliktir.Bu ülkede teröre karşı ağır mücadeleler veren paşalar, emniyetçiler ve birçok kamu görevlileri Devlet tarafından korumaya alınmazken, hatta cezaevlerine atılırken, Kürdistan’ın oluşması emelinde federasyon isteyen Kemal Burkay’ın bu kadar önemli bir şekilde korunmaya alınması nedendir?”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: