Biri babasının, biri de eşinin böbreğiyle hayata tutundu

Gaziantep'te böbrek hastası olan Mehmet Candemir babasının, Cuma Bozan da eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu....

Gaziantep'te böbrek hastası olan Mehmet Candemir babasının, Cuma Bozan da eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonlarla sağlığına kavuşan vatandaşlar, organ naklinin önemine vurgu yaptı.
Yaklaşık 2 ay önce rahatsızlanan 1 çocuk babası Mehmet Candemir'e (27), böbrek yetmezliği teşhisi konuldu ve böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi. Bunun üzerine, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne başvuran Mehmet Candemir’e, babası Ali Candemir (50) böbreğini vermek istedi.
Ameliyat sonrasında mutluluğunu, “Böbrek nakline ihtiyacım olduğunu duyunca babam koşa koşa geldi. Benimle hiç konuşmadan doktorumuz Doç. Dr. Necmettin Güvence’ye böbreğini vereceğini söylemiş.” sözleriyle dile getiren Mehmet Candemir, “Dört kardeşiz. Böbrek nakli olmam gerektiği söylenince önce çok üzüldüm. Ancak, babamın bu davranışı beni çok mutlu etti. Babamla dokularımız da tutunca hemen nakil gerçekleştirildi. Organ bağışı bence çok önemli. Pek çok hayat bu şeklide kurtuluyor. Bu hastanede herkes bizimle çok ilgilendi. Herkesten özellikle doktorlarımız Doç. Dr. Necmettin Güvence, Dr. Erkan Mahsereci ve Dr. İrfan Karabulut’tan çok memnun kaldık.” dedi.
Baba Ali Candemir ise duygularını “Allah bu hastaneyi kuranlardan razı olsun. Bizim farklı bir yerde nakil yaptırma imkânımız yoktu. Bu hastane sayesinde oğlum sağlığına yeniden kavuştu.” diyerek ifade etti.

Reklam
Reklam

EŞİNİN BÖBREĞİYLE YAŞAM BULDU
Kalbinden rahatsızlanınca 6 yıl önce gittiği sağlık kuruluşunda kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu anlatan 5 çocuk babası Cuma Bozan (55) da sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. İlaçlarla hayatını sürdürmeye çalıştığını, ancak iki ay önce böbrek nakli olması gerektiğinin bildirildiğini kaydeden Bozan, “Eşim ve oğlum böbreğini vermek istedi. 31 yıllık eşim Güllü Bozan (51), ‘Kimseye gerek yok, böbreğimi veririm’ dedi. Çok mutlu oldum. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin
Güvence’nin yaklaşımından çok etkilendik ve kararımızı verdik. Nakilden önce çok sıkıntılarım vardı. Ayaklarım şiştiği için yolculuk yapamıyordum, yemek yiyemiyordum. Çiftçilik yapıyorum ancak işimle yeterince ilgilenemiyordum. Şükürler olsun şimdi yerimde duramıyorum. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde böyle bir hizmetin veriliyor olması çok büyük bir avantaj. Organ bağışının daha da yaygınlaşması gerek.” şeklinde konuştu.
Eşine böbreğini veren Güllü Bozan ise “Eşim çok sıkıntı çekiyordu. Onun bu hali bizi de çok üzüyordu. Böbrek nakli denince, 'Ben veririm' dedim. Doktorumuz da uygun görünce hemen nakli gerçekleştirdik. Şükürler olsun ikimiz de çok iyiyiz. Birer böbrek bize yeter.” diye konuştu.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Organ Nakli Merkezi’nin bölge insanı için bir şifa merkezi konumuna geldiğinin altını çizdi. Yıldırım, “Organ Nakli Merkezimizde nakil yapılan pek çok hasta hayata yeniden umutla bakabiliyor. Bir sağlıkçı olarak bu en büyük gurur kaynağımızdır.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence ise yakınlarının böbrekleriyle hayat tutunan iki hastanın pek çok hastaya umut, hasta yakınlarına örnek olmasını diledi.
Doç. Dr. Güvence, "Organ bağışı pek çok insan için umut olmaya devam ediyor. Nice yaşamlar organ bağışı sayesinde kurtuluyor.” diyerek, toplumu organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz