Biriktirdikleri Kapaklarla Engelliarkadaşlarına Tekerlekli Sandalye Aldılar

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri biriktirdikleri mavi kapaklarla aldıkları tekerlekli sandalyeyi, engelli öğrenciye hediye etti.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri biriktirdikleri mavi kapaklarla aldıkları tekerlekli sandalyeyi, engelli öğrenciye hediye etti.

Okulda, öğrencilerin eğitim yılı içerisinde yaptıkları çalışmaların sergilendiği sergiyle birlikte okul yararına kermes açıldı.

Sergi ve kermesin açılışına Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılıştan önce, Sınıf Öğretmeni Huriye Özçelik ve öğrencileri tarafından başlatılan kampanyada toplanan 250 kilogram mavi kapakla alınan tekerlekli sandalye Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, tarafından 10 yaşındaki engelli öğrenci Hatice Karataş'a verildi.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Şahin, öğrencilerin örnek bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, "Okul şenliğindeyiz. Öğrencilerimiz yıl boyunca yapılan faaliyetler içerisinde de okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri güzel bir kampanya başlatmış. Kendi okullarında okuyan bir öğrencinin başka bir okulda okuyan engelli kardeşi için böyle bir örnek çalışma içine girmiş. İnşallah ihtiyacı olan başkalarına da bu çalışma örnek olur" dedi.

Tekerlekli sandalyeyi alan 10 yaşındaki engelli Hatice Karataş'ın babası Bekir Karataş da tekerlekli sandalyesi olmadığı için kızını 3. kattaki evlerine çıkartırken sorun yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: