"Birileri laf üretir, biz iş üretiyoruz"

TEKİRDAĞ (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, acil eylem planlarını tek tek gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Birileri laf üretir, biz iş üretiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Kapaklı Beldesi'nde yapımı tamamlanan bin 160 konutun bu akşam düzenlenen anahtar teslim törenine katıldı. Kendisinin de 2 odalı bir evde dünyaya geldiğini ve çok dert çektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ben oradan gelen biriyim, halkım bunları yaşamasın istedim. Dertli olmadan derman bulamazsınız. Biz dertli olarak yola çıktık, sizlere derman olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TOKİ tarafından yapılan konutların kar ve faiz olmaksızın satıldığını ifade eden Erdoğan, "Kentlerimiz modern kentler haline gelsin istiyoruz. Türkiye'yi yarınlara hazırlamak için kollarımızı sıvadık. 3.5 yılda el ele vererek nereden nereye geldik, eserlerimiz ortada. Birileri laf üretir, biz iş üretiyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konut hedefliyoruz. Burada yapılan bin 160 konut içerisinde satılmayan tek bir konut yok, bunun nedeni güvendir. Bu güven kolay kazanılmadı" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Temsili olarak 15 aileye anahtarlarını veren Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra dairelerden birini gezdi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın alana gelmesinden hemen önce "Özürlüyüm İş İstiyorum" yazılı bir pankart açan 37 yaşındaki Orhan Gürbüz isimli vatandaş, Başbakanlık korumaları tarafından adres ve telefon numarası alındıktan sonra izleyicilerin arasından uzaklaştırıldı.