Birinci çocuk kültür şenliği başlıyor

İSTANBUL (ANKA)- Kadıköy Belediyesi'nde düzenlenen Birinci Çocuk Kültür Şenliği yarın Kadıköy Belediye binasında başlıyor. Bir hafta sürecek şenlik, çocuklara kitap okuma alışkanlığı, yaratıcı düşünce ve çevre bilinci kazandırılması gibi amaçları barındırıyor.

Okul öncesi çocuklara ve ilköğretim öğrencilerine yönelik Birinci Çocuk Şenliği 4-10 Nisan'da yapılacak. Şenlikte çocuklar, doğaçlama gösterilerden yüz boyamaya, karakter canlandırmadan yazarlarla söyleşiye kadar çok sayıda etkinliğe katılacak. Şenliğin onur konuğu ise yazar Gülten Dayıoğlu olacak.

Reklam
Reklam

Şenliğe Türkiye'nin çocuk kitapları yayınlayan 23 yayınevi katılacak. Belediye fuaye salonunda kitap satışlarının yanı sıra söyleşiler, imza günleri ve doğaçlama gösteriler düzenlenecek. Bir bale okulunun gösteri sunacağı şenlikte yaratıcı drama oyunları ve Karagöz gösterisi de yapılacak. Yalvaç Ural, Erdal Atabek, Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, Doğan Canku, Tekin Özertem, Nur İçözü, Nilay Yılmaz, Aysel Gürmen, Canan Tan gibi yazarlar, şenliğe söyleşileriyle katılacak.

Şenlikte, çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını harete geçirecek bir diğer etkinlik Zihni Sinir Proje Atölyesi'nin çalışmalarının sunumu olacak. Etkinlikler arasında Ayla Algan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı "Savaş Oyun Değildir" isimli kısa film de gösterilecek. ÇEKÜL'ün "Kentler Çocuklarındır" adlı sunumuyla yer alacağı şenlikte, şair Sunay Akın'a ait İstanbul Oyuncak Müzesi koleksiyonundan parçalar da çocukların ilgisine sunulacak.

Ailelerin de unutulmadığı şenlik programında, Pedagog Zerrin Gören'in cumartesi ve pazar günü, ücretsiz pedagojik danışmanlık hizmeti vermesi de yer alıyor.

Reklam
Reklam