Birincigöz Hastanesi, kornea ameliyatlarında birçok avantaj sağlayan lazer teknolojisini kullanmaya başladı.
Kornea nakli, gözün çeşitli hastalıklar sonucu bozulmuş olan ön saydam tabakasının donörden alınan sağlıklı kornea dokusuyla değiştirilmesi olup, halk arasında göz nakli olarak biliniyor.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de on binin üzerinde kornea nakli bekleyen hasta var. Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan ve altı yıldır bu hastalıkla mücadele eden Süleyman Yılmaz (33) Birincigöz Hastanesi’nde yapılan kornea nakli ameliyatıyla görmeye başladı. Bir çok hastaneye başvurmasına rağmen uzun kornea bekleme listelerinden dolayı tedavi olamayan Yılmaz, yaptığı araştırma sonucu İstanbul Beylikdüzü’nde 40 milyon dolar yatırımla açılmış olan Birincigöz Hastanesi’nde kornea nakli olmaya karar verdi.
Birincigöz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Aksu ve Refraktif Cerrahi Klinik Şefi Op. Dr. Faik Oruçoğlu tarafından yapılan göz kontrolleri ile Yılmaz’ın her iki gözünde ileri seviyede keratokonus teşhisi konuldu. Gözdeki saydam tabaka, korneanın incelmesi ve sivrileşmesi olarak bilinen keratokonus hastalığında gelinen noktada Yılmaz için tek çözüm kornea nakli idi. Kornea nakli için bekleme sürecinde olan Yılmaz; hastanenin başarılı girişimi sonucu 28 gün gibi kısa bir sürede korneanın bulunmasıyla büyük sevinç yaşadı.
Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Faik Oruçoğlu, kendilerine başvuran Süleyman Yılmaz’ın kornea tabakasının ilerlemiş keratokonus hastalığına bağlı olarak korneanın incelmesi ve sivrilmesiyle birlikte ciddi oranda görme kaybı olduğunu söyledi. Yılmaz’ın, hastanemizde ilk muayenesini yaptığımızda kornea nakli ameliyatına karar verdik. Nakil için korneayı ülkemizdeki göz bankalarından temin etmekteyiz. Bir ay içerisinde uygun kornea bulunarak hastanemizde Intralese ile kornea naklini gerçekleştirdik." dedi.
Op. Dr. Oruçoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kornea ameliyatını dünyada kullanılan en son yöntem olan Intralase Lazer teknolojisi kullanarak, genel anestezi olmadan tamamen lokal anestezi altında gerçekleştirdik. Bu yöntemin avantajı ameliyatta korneanın hasta tabakasının lazer ile kesilerek gözün sağlıklı alanlarının hasar görmesini engellemesidir. Intralase ile yapılan kornea naklinde (Intralase Keratoplasti) sağlıklı - hasta doku ayrımının yapılabilmesinin en büyük ve en önemli avantajı ise, iyi bir kesi oluşturması, organ reddi olasılığının neredeyse olmayışıdır. Lazerle kornea naklinin bir diğer avantajı ise kornea dikişlerinin daha kısa sürede alınması ve ilaç kullanım süresinin standart yönteme göre daha kısa olmasıdır. Bu rahatsızlığı yaşayan Türkiye’deki tüm hastalarımızı hastanemizde kontrol ve tedavi olmaya davet ediyoruz.”
Tedavi için seçtiği Birincigöz Hastanesi’nde yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini kaydeden Süleyman Yılmaz ise “Şu an yeniden sağlığıma kavuşmanın mutluluğu içerisindeyim. Gerek sağlıklı kornea’nın bulunması sürecinde gösterdikleri gayret ve gerek tedavi sırasındaki başarılarıyla Birincigöz Hastanesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca dünyada uygulanan bir yöntemin Türkiye’de başarıyla uygulanmasından dolayı da gurur duydum” şeklinde duygularını belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz