Birincilerin tercihi Manavgat ve Galatasaray

SBS-8’de tam puan alan İbrahim Mert Delikkulak, Fatma Aydın’ın tercihleri Galasaray ve Manavgat Namık Karamancı Fen lisesi oldu.

Başarı Koleji’nde öğrenim gören SBS birincileri tercihlerini ayrı ayrı kullandı. Fatma Aydın Manavgat’ı seçerken, Mert Delikkulak’ın Galatasaray’ı tercih ettiği bildirildi. Başarı Koleji Müdürü Akif İnci, Mert Delikkulak’ın yanı sıra 490’ın üzerinde OYP’ye sahip İrem Pancar ve İsmet Zafer Enhoş’un da tercihlerini Galatasaray Lisesinden yana kullandıklarını belirterek “Ayrıca Öğrencilerimizden Mehmet Yılmaz Alp, Yiğit Ziya Kuran ve Arda Ay İstanbul Erkek Lisesini, İpek Gür, Elif Ekin Tunga ve Dilara Ergen Özel Antalya Fen Lisesi, Barış ışık ise İzmir Fen Lisesini tercih etmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

456.373 SBS-8, 453.637 OYP ortalaması

Başarı Koleji olarak SBS-8’de İbrahim Mert Delikkulak ve Fatma Aydın ile 2 Türkiye birinciliği elde ettiklerini belirten Akif İnci, “Bu 2 öğrencimizin bireysel Türkiye birinciliklerinin yanında 7 öğrencimiz Türkiye birinciliğini 1 tek soru ile kaybetti. Türkiye’nin Örnek Okulu sloganıyla 8 yıl önce eğitim-öğretime başlayan ve birinci yılından itibaren Antalya ve Türkiye genelinde elde ettiği başarılarla Antalya ve Manavgat’ın gururu olan Başarı Koleji, 2012 yılında yapılan SBS-8 sınavında 456.373 puan ortalamasıyla Antalya ve Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atmıştır. Öğrencilerimiz Orta Öğretim Yerleştirme Puanında da 453.637 ortalamaya ulaşmıştır. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, yönetim kurulumuza ve kantincisinden bahçıvanına kadar tüm personelimize kısacası Başarı Koleji ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Başarı Kolejinden mezun olarak orta öğretime başlayacak öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyen İnci “Yukarıda isimlerini saydığımız öğrencilerimizin yanı sıra 2011-2012 eğitim-öğretim yılında olduğu gibi Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi’nde bir sınıfı yine Başarı Koleji öğrencileri oluşturacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: