Birleşik kelime ne demek? Birleşik kelime birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Birleşik kelime birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Birleşik kelime ne demektir?

Birleşik kelimeler meydana gelirken dilbilgisi kuralları göz önünde tutulmuştur. Türk Dil Kurumu da yürüttüğü detaylı incelemelerini bu kıstaslara göre gerçekleştirir. Birleşik kelime birleşik kelimesinin anlamını araştıranlar, Türkçedeki dilbilgisi kurallarının bu birleşik kelimeyi nasıl etkilediğini görebilirler. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından süzgeçten geçirildikten sonra sözlükte de yer verilen Birleşik kelime birleşik kelimesi ne anlama gelir?

Birleşik kelime Ne Demek? Birleşik kelime birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Birleşik kelime birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Birleşik kelime TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,dil bilgisi Yeni bir kavramı karşılamak üzere belirtisiz isim tamlamalarından, sıfat tamlamalarından, isnat gruplarından, birleşik fiillerden, ikilemelerden, kısaltma gruplarından veya kalıplaşmış çekimli fiillerden oluşan kelimeler: yer çekimi, hanımeli, ses bilgisi; beyaz peynir, açıkgöz, toplu iğne; eli açık, sırtı pek; söz etmek, zikretmek, hasta olmak, gelebilmek, yazadurmak, alıvermek; çoluk çocuk, çıtçıt, altüst; başüstüne, günaydın; sağ ol, ateşkes, külbastı gibi

Anahtar Kelimeler: