"Birleşme çalışmalarımız sürüyor"

ZONGULDAK (İHA) - SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, Zonguldak'ın Ereğli İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Genel Kongresi'nde yaptığı konuşmada, seçimlere girebilmek için 'solda birleşme' çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

SHP, Zonguldak genelinde Çaycuma'dan sonra 2. kongresini Ereğli'de gerçekleştirdi. İlçe Başkanı İlker Durusoy ve İl Başkanı Şerafettin Turpçu'nun konuşmalarıyla başlayan kongreye katılan SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, Meclisin Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasaları'nın düzenlenmesinde gösterdiği çabanın alkışlanması gerektiğini belirterek, "Ülkemiz için önemli kararlar alınmıştır. AB Uyum Yasaları'nın çıkması ile ülkenin önü açılmıştır. Bu parlementoyu parti ayrımı yapmadan alkışlamak gerekir. Bu yasalar AB için değil Türkiye için çok önemlidir. Bu yasalar umarım kitaplarda kalmaz ve uygulanır" dedi.

Reklam
Reklam

57. Hükümet'in, Cumhuriyet tarihinin en kötü hükümeti olduğunu savunan Sağlar, "Hükümet üyesi partiler kendileri için açılan 15 davadan kendilerini akladılar. Bu hükümet döneminde bankalardan 30 milyar dolar hortumlandı ve tarihin en büyük vurgunu gerçekleştirildi" diyerek, hükümetin başarısız olduğunu söyledi.
SHP'de kaşarlanmış siyasetçi olmadığını söyleyen Sağlar, erken seçim ve solda birlik çalışmalarının sürdüğünü de belirterek, "3 Kasım'da erken seçim var. İktidar ortağı 3 parti de seçim öncesi, IMF'nin programına sadık kalacağız diyerek açıklama yaptı, kimse IMF programına karşı çıkmadı. Yolsuzluktan, hırsızlıktan hesap soracağız diyemediler. Çünkü kendileri o şekilde bugünlere geldiler. DYP lideri Tansu Çiller'in hırsızlığı ispatlanmış. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın ailesi neredeyse hükümette aile şirketi olmuştur. Bizi 3 Kasım'daki seçime almıyorlar. Örgütlenmesini tamamlayan her siyasi parti seçime girmeli. Bu, demokrasinin gereğidir. Biz emekten, haktan, sosyal barıştan olan hangi parti olursa olsun birleşmeye hazırız. CHP ve DSP birleşme talebimizi geri çevirdi. Biz 3 Kasım'da yokuz ama 4 Kasım'da yine halkın umudu olacağız. Başta Süleyman Demirel olmak üzere ülkenin bu hale gelmesine neden olan kişilerden bunun hesabını soracağız" dedi.
Ereğli İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi'ne, İlker Durusoy başkanlığında tek liste ile gidilirken, kongreye diğer siyasi parti ilçe temsilcileri de katıldı.

Reklam
Reklam