Bir’lik Derneği Kendini Tanıttı

BİR’lik Derneği Genel Başkanı Murat Kan, eğitime destek amacı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi ve...

BİR’lik Derneği Genel Başkanı Murat Kan, eğitime destek amacı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi ve manevi destekte bulunarak başarılı bireyler yetişmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

BİR’lik Derneği Genel Başkanı Murat Kan, Teşkilatlanma Sorumlusu Fatih Attar, Engelliler Komisyonu Sorumlusu Fatih Temiz, Organizasyon ve Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Hülya Hatayili ile Disiplin Komisyonu Sorumlusu İlker Kahraman’dan oluşan yönetim kurulu üyeleri, düzenlenen iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Yemekte konuşan Genel Başkan Murat Kan, dernek faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla kurs, seminer, sempozyum, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları yapmak, dernek üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için sosyal ve kültürel tesisler kurmayı planladıklarını söyledi. Geniş kapsamlı kadın, gençlik, sağlık, öğrenci, esnaf ve engelli komisyonları oluşturarak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kan, çalışmalar olarak ana temalarının kimsesiz çocuklar, okuma güçlüğü çeken ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dernek binasında oluşturdukları etüt merkezinde ücretsiz dersler verdiklerini söyledi.

Kan, eğitime destek amacı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi ve manevi destekte bulunarak başarılı birey yetişmesini sağlamak istediklerini ifade ederek BİR’lik derneğinin faaliyetlerini şu sözlerle anlattı:

“Ekonomik sıkıntı içerisinde olan bin 600’ün üzerinde aileye kuru erzak yardımında bulunuyoruz. Biz kendimizi bu ailelere bakmakla yükümlü hissediyoruz. Yardıma ihtiyacı olanları kendimiz yaptığımız çalışmalar ile tespit ediyoruz. Sıkıntıları yerinde görüyor ve yoksul vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesini sağlıyoruz. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan çalışmalar yapıyoruz. Hayırseverlerimizin derneğimize yapmış olduğu bağışları da doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir elin verdiğini öteki el görmüyor. Yardımlarımızı şova dönüştürmüyoruz. Böylece insanlarımız rencide olmuyor. Bir elin verdiğini diğer el görmemeli diye düşüyor ve bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: