Birlik Haber-Sen 2 Olağan Kongresi Yapıldı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Elazığ 9 Nolu Şube 2. Olağan Kongresi geniş bir katılımla gerçekleşti.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası ( Birlik Haber-Sen ) Elazığ 9 Nolu Şube 2. Olağan Kongresi Elazığ’da bir otelde yapıldı.

9 Nolu Şube Başkanlığı’na Süleyman TOPUZOĞLU tek aday olarak katıldı.

Kongrede açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Elazığ 9 Nolu Şube eski başkanı Cevdet SEVİNÇ, Memur-Sen’in bir sevda, bir yardımlaşma olduğunu belirterek “Memur Sen Türkiye’de sendikacılığın en güzel örneklerinden biridir. Bu sendika bir rüzgârı arkasına alıp oluşmadı. Üyelerinin haklarını savunduğu için bu kadar büyüdü” dedi. Sevinç şöyle devam etti, Memur sen çatısı altında 11 iş kolumuz ile ilimiz ve ilçemizin sorunlarını tespitini ve çözüm önerilerimizi sunduk, sendikacılığı sadece mali haklar kapsamında ele almadık, değerler sendikacılığını ön plana alarak bu ülkenin gelişmesine, din ve vicdan hürriyetinin sağlanmasına katkı verdik, özellikle siz değerli PTT çalışanlarımızın sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerini belirleyerek bu sorunları makul bir şekilde üst kademelere aktardık. 12 milyon 300 bin imza toplayarak yıllardır kanayan yaramız olan türban takma yasağının kaldırılmasını sağladık, 4+4 diye isimlendirilen eğitim sistemine geçiş olarak destek verdik, genel merkezimizin almış olduğu bütün kararlara ve eylemlere destek verdik, Van’da yaşanan depremde kampanyalar başlattık ve Van’da yaşanan acılara bir nebze de olsa ortak olduk” dedi.

Reklam
Reklam

Kongrede daha sonra konuşan Memur-Sen Elazığ il temsilcisi Murat Ergen ise “Elazığ’da yaklaşık olarak 11 bin üyemizle kamu görevleri sendikacılığı yapmaya devam ediyoruz, Memur-sen’i bizler hiçbir zaman için sadece mail hakları savunan, iki yılda bir toplu sözleşmeyi, ne alabilirim diye nitelendirmedik, bizler 4681 sayılı yasa ile bizlere verilen haklar çerçevesinde üyelerimizin hem maili hem sosyal hem de ekonomik haklarını koruyup kollayacağız, ama bunun ötesinde 80 yıllık cumhuriyet tarihinde inanan insanlar üzerinde kabus gibi çöken bu ülkede yıllarca demokrasinin gelişmemesi için çaba sarf eden bir takım mihraklarla mücadele etmekte de bizim en büyük görevimizdi, bu ülkede inanan insanların horlandığı, ötekileştirildiği, ikinci sınıf insan ilan edildiği bir ülkede yaşarken bizim bunları görmezden gelmemiz mümkün değildi, işte Memur-sen bu noktada kuruş sendikası değil duruş sendikacılığı, değerler sendikacılığı yaparak, bu ülkede hem demokrasinin hem insan haklarının hem de din ve vicdan hürriyetinin gelişmesi için ciddi çabalar gösterdi” dedi.

Reklam
Reklam

Ergen son olarak, Haber-sen eski başkanı Cevdet Sevinç ve birlikte görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür ederek, seçilecek olan yönetime de başarılar diledi.

Şube Başkanı Süleyman TOPUZOĞLU ( Elazığ)

Şube Sekreteri Muzaffer BOZKURT ( Muş )

Mali Sekreter Çetin ÖRNEK ( Malatya)

Teş.Sekreteri Şeyhmus KURT ( Diyarbakır )

Eğt. Ve Sosyal İşl. Sekreteri Şaban HAZAN ( Van )

Mevzuat Sekreteri Hasan KAYA ( Adıyaman )

Basın Sekreteri Mücahit MOLLAOĞLU ( Bingöl )

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: