Birlik Haber Sen'den Basın Açıklaması

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber Sen) Muş Şube Başkanlığı, hükümet tarafından memura...

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber Sen) Muş Şube Başkanlığı, hükümet tarafından memura önerilen zamma tepki gösterdi.

PTT önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Birlik Haber Sen Muş Şube Başkanlığı Basın Sözcüsü Necim Armağan, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet kanadından bekledikleri yaklaşımı alamadıklarını söyledi. Sürekli Türkiye'nin büyüdüğünün söylendiğini ifade eden Necim Armağan; "Türkiye eğer büyüyorsa biz bu büyümeden pay istedik. Aksi halde biz şunu anlıyoruz, Maliye Bakanı veya diğer yetkililerin yansıttığı gibi ekonomide işler rayında değil, birileri rol yapıyor. Bu iki soruya cevap aradık" dedi.

Reklam
Reklam

Bugün gelinen noktada, toplu sözleşmenin uyuşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Armağan şunları kaydetti;

"Sorumlusu kamu işveren heyetidir, sorumlu Maliye Bakanlığı yetkilileri ve sorumlusu hükümettir. Son duruma tepki göstermek için Memur Sen Konfederasyonu'nun kuruluşundan beri ve hatta daha öncesinden kurulmuş olan Birlik Haber Sen olarak 23 Mayıs'ta, bir gün iş bırakma kararı aldık. Bunu da bugün gerçekleştireceğiz."

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: