Birlik Haber-sen’den Posta Hizmetleri Kanun Tasarısına Tepki

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, TBMM Başkanlığı’na sunulan...

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, TBMM Başkanlığı’na sunulan Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı ile PTT’nin Anonim Şirket yapılmak istenmesine sert tepki göstererek, “Çalışanların ve bizlerin sesine kulak vermek istenmez, ‘dediğimiz dedik’ denirse eylemlilik sürecini başlatmaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, TBMM Başkanlığı’na sunulan Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı ile 173 yıl önce kurulan, PTT’nin Anonim Şirketi yapılmak istendiğini söyledi. PTT’nin Posta Dağıtım Hizmetleri, banka işlemleri ve lojistik işlemlerini yaparak milletin en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirdiğini ve bunun yanı sıra en fazla kazanç getiren Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT) başında geldiğini ifade eden Gülcüoğlu, PTT’nin yapısının anonim şirket olarak değiştirilmek istenmesinin korkulu rüyalar göstereceğini, rüyanın devamında özelleştirmeyi gördüklerinden korktuklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Gülcüoğlu, “Özelleştirmeyle birlikte taşeronlaşmaya kapı aralanarak ucuz iş gücü tercihi sonucu kalite düşmesine sebep olunacaktır. Yıllardır güvenin temsili olan PTT hizmetlerinde kalitenin düşmesi de kabul edebileceğimiz bir durum değildir” dedi.

PTT’nin önce yapısının değiştirilmek istendiğini, buna müteakip yapılacak olan özelleştirmenin yeni mağduriyetleri de beraberinde gereceğini sözlerine ekleyen Gülcüoğlu, “Henüz sözleşmeli personel ve 4/C’li personel sorunları çözülememişken bu sorunlara yenisinin eklenecek olması, çalışanları tedirgin etmektedir. Şunu açık ve net olarak ifade ediyoruz; PTT çalışanlarının iş güvencesine dokunacak her türlü çalışmanın karşısındayız” dedi.

Değişimden beklenenin Posta Hizmetlerinin rekabete açık hale getirilmesi, serbestleştirilmesi, mali açıdan güçlü ve denetlenebilir bir şirket oluşturulması gibi gözükse de bu ideallerin ve güzel beklentilerin yerlerini tamamen başka kaygıların daha şimdiden almış durumda olduğunu belirten Gülcüoğlu, “Bu nedenle bizim talebimiz ve istediğimiz PTT’nin kimsenin ‘AŞ’ı olmaması, kamu kurumu olarak çalışmalarını yürütmeye devam etmesidir. Mevcut haliyle kendisini sürekli yenileyen, güçlenen, hizmetlerine her gün bir yenisini ekleyen PTT’nin verimliliğini olumsuz etkileyecek her türlü uygulamadan vazgeçilmelidir. Biz, Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen olarak PTT’nin A.Ş olmaması için bu yöndeki girişim ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hükümetin her kanadına, taleplerimizi taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz. Çalışanların ve bizlerin sesine kulak vermek istenmez, ‘dediğimiz dedik’ denirse eylemlilik sürecini başlatmaktan çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: