Birlik-kırkkonaklar Semt Meclisi Oluşturuldu

Çankara Kent Konseyi Birlik-Kırkkonaklar Semt Meclisi kuruluş toplantısını gerçekleştirdi.Birlik-Kırkkonaklar Semt Meclisi Çankaya Kent Konseyi bünyesinde...

Çankara Kent Konseyi Birlik-Kırkkonaklar Semt Meclisi kuruluş toplantısını gerçekleştirdi.

Birlik-Kırkkonaklar Semt Meclisi Çankaya Kent Konseyi bünyesinde Seyranbağları, Sokullu ve Çiğdem semt meclislerinden sonra oluşturulan dördüncü semt meclisi oldu. Kuruluş toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çankaya Kent Konseyi Başkanı Dr. Işıkhan Güler, Çankaya Kent Konseyi’nin 2009’dan bu yana gerçek anlamda bir yerel demokrasi organı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kent Konseyi bünyesinde Engelliler, Kadın ve Gençlik Meclisi’nin yanı sıra semt meclislerinin bulunduğu bilgisini veren Güler, bu örgütlenmelerin temel amacının halkla belediye arasında bir köprü oluşturmak olduğunu söyledi. Güler, "Kent Konseyi Meclisi, Çankaya Belediye Meclisi’ne önerge sunma hakkına sahiptir" dedi.

Reklam
Reklam

Mahalle sakinleri de, böyle bir örgütlenmenin çok yararlı olacağını, bu örgütlenme vasıtasıyla mahalle sakinlerine söz söyleme ve yönetime katılma hakkı tanıyan Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini belirttiler.

Ulaşım, karla mücadele, sahipsiz sokak hayvanları, yeşil alan konularındaki düşünce ve önerilerin dillendirildiği ve semt meclisi yürütme kurulunun belirlendiği Birlik-Kırkkonaklar Semt Meclisi, bu önerilerin olgunlaştırılarak bir önerge haline getirilmesi için yeniden bir araya gelme kararı alarak sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: