"birlikte Bir Yıl" Projesi

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Birlikte Bir Yıl’ projesi kapsamında Mersin’in...

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Birlikte Bir Yıl’ projesi kapsamında Mersin’in değişik bölgelerinden 100 kız öğrenci yaz kampına gönderildi.

‘Güvenli Hayat, Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP) kapsamına alınarak kabul edilen ‘Birlikte Bir Yıl’ proje ile belirlenen ilköğretim çocukları Mersin’de ve diğer illerde gezdirilerek, değişik konularda eğitimler alacak. Geçen hafta 100 erkek öğrenciyi yaz kampına gönderen Emniyet Müdürlüğü, bugün de 100 kız öğrenci yaz kampına gönderdi. Sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanan çocukları İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz yolcu etti. Öğrenciler ile bire bir ilgilenen Müdür Öksüz, öğrencilerin yaz kampının güzel geçmesini temenni etti. Geçen hafta giden 100 kişilik erkek öğrenci grubunun tatilden memnun döndüklerini belirten Öksüz, “Erkek öğrencilerimiz şimdi Çanakkale gezisine gidecekler. Kız öğrencilerimizde dönüşte Çanakkale’ye gidecekler. Öğrencilerimiz önce denize sonra da tarihi mekanlarımıza, ecdatlarımızın yattıkları yerlere gidecekler” ifadelerini kullandı. Öğrencilerden gittikleri yerlerden, gördüklerinden not almasını isteyen Öksüz, gezi dönüşü bu notları toparlayıp kitaplaştıracaklarını kaydetti. Gençlerin önlerindeki senelerde şanslarının, bahtlarının açık olmasını dileyen Öksüz, bu yapılanların bu çocuklara az olduğunu, bu çocukların daha fazlarını hak ettiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Proje hakkında kısa bir bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mehmet Güngör ise okulların tatil olması sebebi ile çocukların boşa geçecek zamanlarını değerlendirmek, onları sportif aktiviteler ile tanıştırarak suç ortamlarından uzaklaştırmak ve karne hediyelerini yaz tatili yaparak bütünleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin Mersin’in ilçesi Silifke Kapızlı’da bulunan 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’nde yaz kampına götürüldüklerini dile getiren Güngör, “100 kız öğrencimize bir hafta boyunca Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı 10 sportif eğitmen tarafından izcilik, plaj voleybolu, futbol, el sanatları, yüzme, badminton, masa tenisi, halk oyunları gibi kısa süreli sportif eğitimler verilecektir” dedi.

Güngör, yaz kampının dışında öğrencileri sinemaya, tiyatroya götüreceklerini, ayrıca müzeleri ve tarihi yerleri gezdireceklerini ve futbol ile voleybol turnuvası düzenleyeceklerini ifade etti. Güngör, öğrencilerin dönüşte Çanakkale, İstanbul ve Bursa’ya bir haftalığına geziye göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Projenin bütçesi hakkında da bilgiler veren Güngör, “Birlikte Bir Yıl’ projesinde tüm aktiviteler için 306 bin 20 TL, yaz kampı aktivitesi için ise 80 bin 320 TL bütçe ayrılmıştır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 100 kız öğrenci Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinden uğurlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: