Birlikte yemek yapan çiftlerin seks hayatları daha iyi

Yemek yapmak ön sevişme gibi

Yemek pişirmek pratik olduğu kadar seksi

Tıpkı mutfakta yemek yapmak gibi ev işlerini de birlikte yapan çiftlerin daha fazla cinsel ilişkiye girdiği ve ilişkilerinin kalıcı olduğu belirtildi. Eğer cinsel yaşamınızı güvence altına almak istiyorsanız, şimdi mutfağa girmenin tam zamanı.

Yemeği evde pişirirseniz dışarıda harcayacağınız para cebinizde kalır

Yemek pişirmek size para kazandırır. Öğle yemeğini dışarda yemek yerine evde hazırladığınız yemeği iş yerinizde yerseniz banka hesabınızda büyük bir gelişme göreceksiniz. Aynı şekilde akşam yemeğini dışarıda yemektense evde yiyip eşinizle daha iyi vakit geçirebilir, ilişkinize vakit ayırabilirsiniz. Dışarıda harcayacağınız parayı eşinizle birlikte değerlendirebilir, birlikte seyahate çıkabilir romantik anlara imza atabilirsiniz. Yapılan araştırmalar ilişkilerine zaman ayıran çiftlerin daha mutlu olduğunu gösterdi. İşte bu kadar basit.

Reklam
Reklam

Birlikte yemek yapmak iletişim kurmanıza yardımcı olur

İlişkilerde en önemli madde iletişimdir. Birlikte yemek yaparken iş yerinizdeki yaşadığınız sorunlardan ya da ilişkinizdeki sorunlardan bahsedebilir, yüz yüze konuşarak bu sorunları aşabilirsiniz. Bunun için mutfak en iyi yoldur. Çünkü birlikte yemek yaparken üzerinizde bir baskı hissetmez, iletişimi daha rahat kurarsınız. Mutfakta bir şey doğrarken ya da pişirirken bunun işe yaradığını göreceksiniz.

Birlikte yemek yapmanız yükünüzü hafifletir

Yemek yapmak çok uzun yıllardır kadının sorumluluğu oldu ama bu tutum zamanla değişti. Artık erkeklerde eşleriyle birlikte mutfağa girmekte ya da diğer ev işlerine yardım etmekte. Araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde 85'i birlikte yemek yapmanın her iki eşin sorumluluğu altında olduğunu söylüyor. Ev işlerinde iş paylaşımı yapmak her iki tarafında daha az yorulmasını sağladığı için çiftlerin daha mutlu olduğu sonucuna varıldı.

Yemek yapmak ön sevişme gibi

Ankete katılanlar, yemek pişirme yeteneğinin güzel bir vücuda sahip olmakla aynı derecede seksi olduğunu belirtiyor. İnsanlar yemek yapmayı iki nedenden dolayı çekici ve seksi buluyor. Birincisi kişinin kalbine giden yolun mideden geçmesi, ikincisi yemek yaptığınız kişiyi önemsediğinizi gösterdiği için. Sevgiliniz için yemek yapıyor olmanız onu önemsediğiniz anlamına geliyor.

Reklam
Reklam

CİNSEL İSTEĞİ ARTIRAN YİYECEKLER İÇİN TIKLAYIN