Birol Gelbul Mersin’deki Sporu Değerlendirdi

Mersin Tenis, Yelken, Yüzme ve Su Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Birol Gelbul, Mersin’in artık dünyanın...

Mersin Tenis, Yelken, Yüzme ve Su Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Birol Gelbul, Mersin’in artık dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri olmak için atağa kalktığını ifade ederek, “Hedefimiz Mersin’i dünyanın bir numaralı spor kenti ve tenis sporunun beşiği haline getirmektir” dedi.

Mersin’in spordaki genel durumunu yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Başkan Gelbul, kulüp olarak, Mersin’de önemli bir misyonu üstlendiklerinin farkında olduklarını kaydetti. Sporun Mersin’de hak ettiği yere ulaşması için gereken çabayı göstereceklerini belirten Gelbul, “Üzülerek görüyoruz ki, kentimiz ülke gündemine genellikle terör ve toplumsal olaylar nedeniyle gelmektedir. Kentimiz için oluşturulan bu olumsuz imajı değiştirme zamanı gelmiştir. Oysaki ilimiz, Çukurova’da ticarette, turizmde, tarımda, sanatta, sporda ve birçok alanda eşi bulunmaz bir konuma sahiptir. Dünyanın Ortadoğu’ya açılan kapısı, sebze ve meyvenin ana üretim alanı, festivalleri, yayla ve deniz turizmini aynı anda yaşatan, buna bağlı olarak da sanat ve sporda gelişmiş bir şehirdir. Hz. Danyal peygamber, Saint Paul, Cennet-Cehennem, Soli Pompeiopolis, Kızkalesi ve benzeri eserlere sahip olup tarih boyunca pek çok dini ve kültürel medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

2013 yılında Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunları’nın Türkiye’nin olduğu kadar Mersin’in de her alanda tanıtımı ve gelişimi için çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Gelbul, şöyle devam etti: “Şehrimiz iklimi, ulaşım kolaylığı ve coğrafi konumu ile yılın her günü yaz ve kış sporlarının bir arada yapılmasına imkan veren ve tüm spor dallarının yaşamasına uygun ender şehirlerden biridir. Biz Atatürk’ün ‘Hiçbir mavi Akdeniz’den daha mavi değildir’ sözünden hareketle Allah’ın bizlere lütfettiği Akdeniz’de, en güzel mavi ve denizin bizde olduğu bilinci ile bu güzelliği planlı ve doğru bir şekilde kullanmalıyız. Devletimizin ve belediyelerimizin desteği ile tenis, yelken, yüzme ve su sporlarında yürüteceğimiz çalışmalar ile dünya çapında sporcular yetiştirmeyi, daha birçok yeni proje gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Çünkü Mersin’in bunların hepsini fazlası ile hak ettiğinin bilincindeyiz.”

Bu çalışmaların yanında tenis sporunda da çok önemli proje ve işlere imza atmayı amaçladıklarının altını çizen Gelbul, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2013 yıllında Mersin’de ‘Challenger Cup 2’ adı ile açık tenis turnuvası düzenleyerek, dünya çapında tenisçileri şehrimizde misafir edeceğiz ve bu tenisçiler ile bizim tenisçilerimiz Mersin’de müsabakalar yapacaklar. Bizler Mersin Tenis, Yelken, Yüzme ve Su Sporları İhtisas Kulübü olarak, kentimizin ve ülkemizin tanıtımı, spor ve sporcunun gelişimi için azami katkıyı sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Gerek 2013 Akdeniz Oyunları gerekse bütün bu etkinliklerle beraber Mersin, spor, sanat, turizm, ticaret kenti ve en önemlisi güvenli ve huzurlu yaşanabilir bir kent olacaktır. Hedefimiz Mersin’i dünyanın bir numaralı spor kenti ve tenis sporunun beşiği haline getirmektir. Bu vesile ile 2013 yılının tüm insanlığa sağlık, mutluluk getirmesini dilerim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: