Bişder’den Ekonomiye 85 Bin Dolarlık İhracat

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) her yıl düzenlediği Ticaret Köprüleri toplantısına katılan Balkan İşadamları...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) her yıl düzenlediği Ticaret Köprüleri toplantısına katılan Balkan İşadamları Derneği’nin (BİŞDER) Türk ekonomisine yılda 85 bin dolarlık kazanç sağladığı belirtildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı toplantıya 130 ülkeden 1500 iş adamı katıldı.

Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konuşmasında BİŞDER’e de yer verirken BİŞDER tarafından Şubat ayında organize edilen Güney Afrika-Botswana Ticaret Heyeti’nin meyvelerini verdiğini kaydetti. Türkiye’den Botswana’ya giden ilk iş adamları heyetinin BİŞDER olduğunu kaydeden Çağlayan, “TUSKON’un Dünya Ticaret Köprüsü İnşaat sektörü ile ilgili ekonomik zirvesine bu yıl ilk defa Botswana’dan da iş adamları katıldı. Edirne’ye de gelen Botswanalı işadamları BİŞDER’i ziyaret ederek iş zirvesi görüşlerini paylaştı” dedi.

Reklam
Reklam

Çağlayan, konuşmasında, Botswana’dan gelen bir işadamının İnşaat Zirvesi’nde 85 bin dolarlık vinç anlaşması yaptığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: