BİŞHAK Hizmet Binası Açıldı-Vali Güvençer:"Türkiye'de Şehit Ve Gazi Aileleri Derneklerininbinaları Aynı Zamanda O Vilayetlerin Şerefleridir"

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) hizmet binası törenle hizmete açıldı.

BİŞHAK tarafından hizmet binası yapımı için Türkiye genelinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan bağışlarla 2 katlı olarak inşa edilen binanın hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehitlik mertebesinin önemini vurgulayarak şehitlerin emaneti olan ailelerine de her zaman sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Güvençer, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu eserin meydana gelmesinde destek veren her bir kişi ve kurum ölçülemeyecek kıymetteki karşılığını mutlaka alacaktır. Bu bir mazhariyet ve şereftir. Bu mazhariyete sahip olan arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu bina herhangi bir derneğin herhangi bir binası değil, Türkiye'de şehit ve gazi aileleri derneklerinin binaları aynı zamanda o vilayetlerin şerefleridir. Ne mutlu ki biz şehitlerimize ve gazilerimize duyduğumuz şükran duygularımız ve borçlu olduğumuz vefanın bir nişanesi olarak bugün gerçek manada Bingöl'e yakışan bir bina kazandırdık."

Dernek Başkanı Ziya Sözen de yaklaşık bir yıldır dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri olarak gece gündüz demeden çalışarak, bu eseri meydana getirdiklerini belirtti.

"Bu bina sadece şehit ailelerine ve gazilerine hizmet vermeyecektir. Bu bina Bingöl'ün binasıdır. Sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerimiz, sivil vatandaşlarımız ne zaman isterlerse binamızdan istifade edebilirler" diyen Sözen, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan dua ile binanın açılış kurdelesi kesildi.

Açılışı yapılan binada, dernek başkanı makam odasının tavanına işlenmiş Türk Bayrağı davetlilerin ilgisini çekti.

Yapımı ve çevre düzenlemesiyle toplam 750 bin liraya mal olan binada, 100 kişilik konferans salonu da bulunuyor.

Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: