BİSİAD, Tarihi Mekanları Gezdirdi

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), esnaf, memur ve öğrencilerden oluşan bir gruba, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), esnaf, memur ve öğrencilerden oluşan bir gruba, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

Gezi kapsamında, Muhammet Küfrevi hazretlerinin türbesi, Bediüzzaman Said Nursi'nin 1. Dünya Harbi'nde Ruslara esir düştüğü tarihi köprü, Eyüp El-Ensari hazretlerinin kardeşi Feyzullah Ensari'nin türbesi, Şeyhul Garip hazretlerinin türbesi, Bitlis Kalesi ve tarihi 5 minare ziyaret edildi.

BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, yaptığı açıklamada, kentte yaşayan vatandaşlara, şehri tam anlamıyla tanıtmak için bu geziyi düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Gezi kapsamında, vatandaşları kentin tarihi ve turistik mekanları konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Şimşek, "Geziye katılanlar, Bitlis'i başkalarına daha iyi anlatacak. Bu tür gezilerimiz program dahilinde devam edecek. Bitlis'i tanıtılmasında herkesin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Geziye katılan Kemal Saygı ise, kentte birçok tarihi ve turistik mekan bulunduğunu ve ancak burada yaşayan çoğu vatandaşın bunlardan habersiz olduğunu belirtti.

Saygı, "Bitlis'in yerelde de tanıtımına büyük ihtiyacı var. Bu konuda BİSİAD'ın çalışmalarını takdir ediyorum. Bu tür tanıtım çalışmalarına herkesin destek sunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: