"Bisiklet Sevdalılarından" Metro Eylemi

İZMİR (A.A) - İzmir'de "bisiklet sevdalıları", hafif raylı sistem ve metroda bisikletli seyahat hakkı tanınması için eylem yaptı.

İZMİR (A.A) - İzmir'de "bisiklet sevdalıları", hafif raylı sistem ve metroda bisikletli seyahat hakkı tanınması için eylem yaptı.

Kendilerini "bisiklet sevdalısı" olarak tanımlayan bir grup, İzmir'deki toplu ulaşım sisteminde yer alan İZBAN ve İzmir Metro'nun aktarma noktası olarak kullandığı Halkapınar İstasyonu'nda bir araya geldi.

"Çağdaş Yönetim Bisikletli Ulaşım" yazılı pankart açan grup, ellerinde bisiklet tekerlekleriyle istasyon girişinde eylem yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Burçak Semerci, İZBAN ve İzmir Metro'ya tehlike yaratacağını gerekçe göstererek bisikletle seyahate izin verilmediğini belirterek, "Bisikleti bir propaganda malzemesi olarak EXPO reklamlarında, ulaşım etkinliklerinde kullanmanın ötesine geçmek gerekiyor. Gerçek hayatta bisikleti var etmek gerekiyor. Bisikletin diğer toplu taşıma araçlarıyla uyum içerisinde kullanımının sadece bir söz ve bir maddeyle düzeltilmesini istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Bisikletin toplu taşıma araçlarında yer bulmasının kente de büyük yararı olacağını savunan Semerci, yetkililerden bu konuda cevap almadıkça eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından istasyona girmek isteyen bisikletlileri güvenlik görevlileri engelledi.

Halkapınar İstasyon Şefi, eylemcilere, kurallar gereği bisikletli yolcu taşımadıklarını söyledi.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: