Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz: "Konya'daki Sürücülerden Bisikletlilerin Yanından Geçerken Dikkat Etmelerini Ve En Az 1,5 Metre Mesafe Bırakmalarınıistiyoruz"

Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Konya'daki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1 buçuk metre

Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Konya'daki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1 buçuk metre mesafe bırakmalarını istedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, trafikte sürücülerin bisikletlilere saygı göstermesiyle trafikte bisiklet kazalarının önüne büyük ölçüde geçilebileceğini ifade etti.

Bisikletlilere karşı sürücülerin dikkatini geçmek için "Bisikletlilere biraz saygı lütfen" projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Konya'daki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1,5 metre mesafe bırakmalarını istiyoruz. Bu mesafe meydana gelecek kazaların en aza inmesi sağlayacaktır. Konya'nın, Avrupa kentlerinde olduğu gibi bisikletlilerin güvenli ve özgür bir şekilde dolaşabileceği, bisikletin yaygın bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceği bir kent haline gelebilmesi için daha alınacak çok yol var. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki duyarlılığı ve çabası övgüye değer."

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: