Bisiklet tamircisi, şehit ailesine pozitif ayrımcılık yapıyor

Tokat’ın Turhal ilçesinde bisiklet ve motosiklet tamiri ve satımı ile uğraşan Selim Özeren, şehit ailelerinden...

Tokat’ın Turhal ilçesinde bisiklet ve motosiklet tamiri ve satımı ile uğraşan Selim Özeren, şehit ailelerinden bisiklet bakım ücreti almıyor.

1996 yılında halasının oğlunun Siirt’te şehit düştüğünü kaydeden Özeren, bu olaydan çok etkilendiğini, zamanla böyle bir işe giriştiğini söyledi. Yavuz Selim Mahallesi'nde 15 yıldır bisiklet ve motosiklet işiyle uğraştığını dile getiren Selim Özeren, şöyle konuştu: “Şehit aileleri için acaba ne yapabilirim diye düşündüm. İmkanlarım ve mesleğim ölçüsünde aklıma bu uygulama geldi. Bana göre devletin ve halkın şehit ailelerine daha çok sahip çıkması lazım. Herkes kendi imkanları ölçüsünde bu insanlara sahip çıkabilir. Çünkü bu aileler, yüreklerinin, canlarının bir parçasını vatan için feda etmişlerdir. İmkanım ölçüsünde şehit ailelerine yardım etmeye ve bakım ücreti almayarak yardım etmeye çalışacağım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz