Bisiklet Tutkusundan Vazgeçemiyor

Çubuk ilçesinde yaşayan ve belediye meclis üyeliği yapan Zeki Avan (53), yaklaşık 40 yıldır her yere bisikletle gidiyor.

Çubuk ilçesinde yaşayan ve belediye meclis üyeliği yapan Zeki Avan (53), yaklaşık 40 yıldır her yere bisikletle gidiyor. Avan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda başlayan bisiklet sevdasını aradan geçen zamanda yaşatmaya devam ettiğini söyledi. Çırak olarak çalışmaya başladığı gün taksitle ilk bisikletini aldığını, o günden sonra da bir daha bisikletten vazgeçmediğini anlatan Avan, "5 yıldır belediye meclis üyeliği yaptım. Yine Terör Mağdurları Derneği’ni kurdum. Tüm bunlara rağmen yaklaşık 40 yıldır hem özel yaşamımda hem de çalışma hayatımda bisikletimden kopamadım" diye konuştu. Mevkidaşları gibi otomobile binmek yerine takım elbise ve çantayla bisiklete binerek işe gittiğini belirten Avan, sağlıklı yaşam için bisiklete bindiğini anlattı Avan, bisiklet kullanmanın insanları daha da sosyalleştirdiğine vurgu yaparak, "Bugünkü sağlığımı bisiklete borçluyum. Artık bisikletle özdeşleştik. Avrupa’da birçok devlet başkanı ve bakanlar bisiklete biniyor, bizim ülkemizde de bunların yaygınlaştırılması gerekiyor. Bisiklet gerçekten çok rahat oluyor. Bazıları, ‘Dernek başkanı, belediye meclis üyesi bisiklete mi biner?’ diye söylüyor ancak bisiklet sayesinde halkla iç içe oluyorum. Bu nedenle Çubuk’un 'bisiklet şehrine' dönüştürülmesini hep istemişimdir" ifadesini kullandı. Mahallede 22 yıldır esnaflık yapan Ali Küt de işine bisikletle giden Avan’ın insanların sevgisini kazandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz