Bisiklet Üstünde Dünya Turu

Ahmet ACAR/DEMRE İspanya'da yaşayan Aquitana Gustito ve Hugo Begonia, işyerlerinden izin alarak 5 yıl sürecek bisiklet yolculuğuna çıktı. San Sebastian

Ahmet ACAR/DEMRE İspanya'da yaşayan Aquitana Gustito ve Hugo Begonia, işyerlerinden izin alarak 5 yıl sürecek bisiklet yolculuğuna çıktı. San Sebastian kentinden 3 Haziran 2014'te başlayan yolculuklarında Fransa, İsviçre, Avusturya, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Ukrayna, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'ı geçen Gustito ve Begonia, 21 Aralık 2014'te Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptı. Günde 50 kilometrenin üzerinde yol alan 2 İspanyol, İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir ve Muğla'nın ardından Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi. Turları boyunca kış döneminde pansiyonda konaklayan, yazın ise çadırda kalan, gittikleri kentlerin tarihi ve turistik bölgelerini de gezen ikili, Demre'de Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni gezdi.
11 BİN 450 KİLOMETRE YOL ALDILAR
Şu ana kadar 11 bin 450 kilometre yol alan 2 arkadaş, Mersin üzerinden Kıbrıs'a, oradan tekrar Türkiye'ye dönerek turu sürdürecek. Bahar döneminde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden İran'a geçmeyi planlayan Gustito ve Begonia, oradan Türki Cumhuriyetleri, Moğolistan, Çin ve Japonya'ya gidecek. Dönüş yolunda da Güney Asya ülkelerinden geçerek tekrar Türkiye üzerinden geçecek olan 2 arkadaş, 5 yıl sonra İspanya'ya dönecek.
'TÜRK İNSANI ÇOK FARKLI'
Dünyadaki farklı kültürleri ve insan yaşamını tanımak için yola çıktıklarını söyleyen Hugo Begonia, "Bizi tek zorlayan kış koşulları. Onun dışında şu ana kadarki yolculuğumuzun en güzel günlerini Türkiye'de geçiriyoruz. Türk insanı çok farklı. Sizinle her şeyini paylaşıyor. Size bir şeyler ikram etmek için yarışıyor. Ayrıca Türkiye gerçekten tarihi, doğası ve insanıyla çok farklı bir ülke" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: