"Bisiklet Yolu" Üç Ilçeyi Birbirine Bağlayacak-Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "Sakarya Kentiçi BisikletYol Ağı" Projesi Kapsamında Üç Ilçeyi Birbirine Bağlayanbisiklet Yolu Yapacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "Sakarya Kentiçi Bisiklet Yol Ağı" projesi kapsamında üç ilçeyi birbirine bağlayan bisiklet yolu yapacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "Sakarya Kentiçi Bisiklet Yol Ağı" projesi kapsamında üç ilçeyi birbirine bağlayan bisiklet yolu yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edilen proje kapsamında 52 kilometre uzunluğu ve 2 metre genişliğiyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyacak olan bisiklet yolu, Serdivan'dan başlayıp Erenler'de son bulacak.

Projeyle trafikten kaynaklanan hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması, insan sağlığı ve çevrenin korunması açısından önem taşıyan, ekonomiye de olumlu katkısı olan bisiklet kullanımının şehirde yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin bisiklet yolu için arazi yapısı en uygun şehirlerden birinin Sakarya olduğuna dikkati çekti.

Şehirde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için proje hazırladıklarını anlatan Yolcu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla, bisiklet yoluna ilişkin görüşmeler yaptık. Bakanlığımız bizden proje istedi. Projemizi bakanlığımızın isteği doğrultusunda hazırladık. Yol şeridini de onların belirlediği standartlar çerçevesinde yapacağız. Bakanlık projenin yarısını finanse edecek yarısını da biz karşılayacağız. Sayın Bakanımız da Sakarya'ya ziyaretleri sırasında projemizden çok memnun kaldı" diye konuştu.

Konya, Antalya ve Eskişehir'in de bisiklet yolu için bakanlığa başvuru yaptığını aktaran Yolcu, hazırladıkları projenin bakanlık tarafından diğer belediyeler içinde yapılmış en iyi proje arasında yer aldığını öne sürdü.

Bisiklet yolu güzergahını vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerden geçireceklerine işaret eden Yolcu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Çalışmamız gidiş dönüş olarak 52 kilometrelik bir bisiklet ağını kapsıyor. Genişliği de 2 metre olacak. Bağlar Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Kudüs caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Sakarbaba Caddesi bisiklet yolundaki önemli caddelerimiz. Serdivan, Adapazarı ve Erenler ilçesini kesintisiz olarak bisiklet ağıyla birbirine bağlamış olacağız. Projemiz hem büyüklük hem de üç ilçeyi kesintisiz birbirine bağlama özelliğiyle Türkiye'de ilk olacak. Bakanlığımızın projemize ilgisi de buradan kaynaklandı."

-"Projemiz Avrupa standartlarından ileri"

Yolcu, şehir merkezinde motorlu araç kullanımını azaltmak istediklerini ve vatandaşlardan da bisiklet yoluna gereken ilgiyi göstermeleri çağrısında bulundu.

Vatandaşların projeye tepkisinin olumlu olacağına inandığını belirten Yolcu, şöyle devam etti:

"Bu projenin araç trafiğine olumlu etkisi olacaktır. Yaya ve bisiklet kullanımını teşvik etmek istiyoruz. Dünyanın büyük metropollerinde bu teşvik ediliyor bizim de temel amacımız o. Projemiz bazı noktalarda Avrupa standartlarından daha ileri. Bisiklet kullanımı Avrupa'da kent kültürü açısından gelişmişliğin ifadesi olarak kabul ediliyor. Bizde gelişmiş bir şehiriz onun için projenin ilgi göreceğini çok iyi şekilde kullanılacağını ümit ediyoruz. Sakarya birçok alanda olduğu gibi bu konuda da diğer illerimize örnek olacaktır."

Reklam
Reklam

Bisiklet ağını il genelinde daha da genişletmek istediklerine vurgu yapan Yolcu, "İlk etap projemizin akabinde yine planladığımız güzergahlarda etütlerini yapıyoruz. İkinci etapta da bu ağımızı daha da genişleterek Sakarya'nın tamamına yaymayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz