Bisikletçilerden Termik Santral Tepkisi

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, Nilüfer Kent Konseyi 14'üncü Nilüfer Spor Şenlikleri çerçevesinde bisiklet şenliği düzenledi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Gazi pazar alanında düzenlenen şenliğe

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, Nilüfer Kent Konseyi 14'üncü Nilüfer Spor Şenlikleri çerçevesinde bisiklet şenliği düzenledi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Gazi pazar alanında düzenlenen şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ve çok sayıda bisikletli katıldı.
Çevrenin en güzel aracının bisiklet olduğuna dikkati çeken Başkan Mustafa Bozbey, 1999 yılından bu yana her yıl kilometrelerce bisiklet yolu yaptıklarını belirterek, "Biz çevreye çok önem veriyoruz. Bisiklete olan öneme arttırmanın yolu da çocuklara bu bilinci aşılamaktır. Bizler çevre konusunda duyarlı olurken, birileri de dünyamızı kirletmeye müsaade ediyor. Yıllardır nükleer santralin tehlikeli olduğuna dikkat çekiliyor. Bursa’da DOSAB örneği var. Oraya santral yapılırsa herkes olumsuz etkilenecek. DOSAB halkı karşı duruyorsa bizler de yanındayız. Çevre dostları ile bu kentte yaşayan herkes karşı durmalıdır” dedi.
Konuşmaların ardından yüzü aşkın bisikletçi yaklaşık 5 kilometrelik parkurda pedal basarak DOSAB’a geldi. Burada termik santrali protesto eden Uludağ Bisiklet Grubu adına açıklama yapan Ercan Akbaba, bisikletçiler adına yeşil Bursa’ya kömürlü termik santral kurulmasını istemediklerini söyledi. Santralin yaz kış durmadan çalışarak bacasından çevreye sürekli zehirli atık bırakacağını kaydeden Akbaba, kirlilik nedeniyle Bursa’da açık havada spor yapılamayacağını öne sürdü.
Akbaba, bisikletçiler olarak çevreye zarar vermeyen enerji üretim tesisi istediklerini de kaydederek, nükleer santral reklamlarında bisikletçi kullanılmasını da kınadıklarını söyledi. Termik santrali protesto eden bisikletçiler daha sonra DOSAB’tan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: