Bisiklete milyarlık para cezası

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, bir esnafın dükkanının önüne park ettiği bisikleti ile reklam tabelasına 4 bin 400 YTL trafik cezası kesildi.

1992 yılından beri Edremit İnönü Caddesi'nde eşiyle birlikte TEKEL bayii işleten İsmail Hakkı Adalı, "Trafik polisi önce dükkanımın önündeki reklam tabelasına 2 bin YTL, sonra da yine dükkanımın önünde duran bisikletime 2 bin 400 YTL park cezası olmak üzere toplam 4 bin 400 YTL'lik trafik cezası kesti. Bir süre sonra da trafik ekipleri gelerek bisikletime el konulduğunu söyleyerek aldılar" dedi.

Reklam
Reklam

Birkaç kez aynı trafik polisinin, dükkanının önündeki yola araçların park etmemesi için koyduğu reklam tabelasını kaldırması yönünde kendisini ikaz ettiğini anlatan İsmail Hakkı Adalı, "Uyarılardan sonra polis memuru dükkanıma gelerek tabelanın kaldırılmasını istedi. Ben de diğer dükkanların tabelalarına neden karışmadığını sordum. Bana, 'Tabelana 2 bin YTL ceza kestim, görürsün sen' dedi ve makbuz bırakmadan gitti. Dün yine aynı polis dükkanıma geldi ve dükkanın önünde duran bisikletimi kaldırmamı istedi. Sonra 'Bisikletine 2 bin 400 YTL ceza kesiyorum' dedi. Yine makbuz bırakmadan gitti. Birkaç saat sonra bir trafik ekibi geldi ve aldıkları talimat üzerine bisikletime el koyacaklarını söyledi. Ardından da bisikletimi bir araca yükleyerek götürdüler, tabii yine herhangi bir belge bırakmadan" diye konuştu.
Bunun üzerine Edremit Kaymakamlığı'na giderek konuyu Kaymakam Ekrem Büyükata'ya anlattığını söyleyen Adalı, "Kaymakam beye konuyu anlattım. Hemen İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler ile telefon görüşmesi yaparak beni ona gönderdi. Emniyet müdürümüzün makamına gittim ve konuyu ona da anlattım. Müdür bey, konuyla bizzat ilgileneceğini belirterek, merak etmememi söyledi. Bir suçum varsa bana ceza makbuzu verilmez mi? Ben bisikletimin hemen geri getirilmesini istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam